Krævet udstyr til dig og bilen

Personligt udstyr

Sikkerhedsudrustning
For at køre i race skal du have det rigtige personlige udstyr som består af:

Styrthjelm af godkendt type.

HANS af godkendt type.

2-lagskøredragt i ét stykke af flammehæmmende materiale. FIA godkendt.

Undertøj, sokker og ansigtsmaske af flammehæmmende materiale, FIA godkendt.

Handsker af skind eller flammehæmmende materiale uden perforeringer, FIA godkendt.

Sko med bagkapper af læder eller flammehæmmende materiale, FIA godkendt.

Transponder

Bilen skal udstyres med en transponder når du kører løb. En transponder er en lille sender på størrelse med en pakke cigaretter som sender et signal op til dommertårnet hver gang du passerer mållinien. Hermed kan computeren i dommertårnet både oplyse omgangstider, antal omgange osv. Efter hvert træning, tidtagning og heat bliver der lavet lister til samtlige kører med hurtigste omgangstider og placering.

Transponderen kan måske lejes på nogle banerne for ca. kr. 250,- pr. løb (depositum ca. 2500,-) eller købes samme sted eller ved Gunnar Aaskov Motorsport for ca. kr. 2500,- + moms.

Ildslukker

Du skal have 2 ildslukkere, en 2-kg. i bilen og en 6-kg. i teltet (en 6-kg. pr. bil). Du skal sikre dig at de er godkendte dvs. er blevet serviceret af Falck eller lign. og dermed har fået et gyldigt godkendelsesmærke (skal normalt godkendes en gang om året). Vær opmærksom på at ildslukkeren skal være fastspændt med 2 metal bånd omkring slukkeren.

Ekstra udstyr (ikke obligatorisk!)

Laptimer

En labtimer oplyser dine omgangstider under kørslen, den monteres så du kan se den fra førersædet og dermed kan følge med i hvordan det går. Labtimeren modtager et signal fra en sender der står ved mållinien på stort set alle baner, den måler så bare tiden fra et signal til det næste.

Labtimeren kan købes hos f.eks. UNIPRO fra ca. kr. 2500,- – 3000,-

Radio

Nogle teams bruger radiokommunikation mellem bilen/føreren og mekanikkerne i pitten. Dette kan gøre en del ting meget lettere bl.a. kan folkene i pitten fortælle dig om din samlede placering, advare om gule flag, afkørsler eller andet der har betydning for din kørsel, du kan oplyse om evt. fejl ved bilen før du kører i pit så mekanikkerne ved hvad de skal kikke på med det samme når du kommer ind.

Et komplet radiosystem løber op i ca. kr. 10.000,- og kan købes hos bl.a. Gunnar Aaskov Motorsport 75 55 32 90.