Bilen

Køb af racerbil

Når du skal i gang med at køre race er der mange ting at overveje, og en af de vigtigste er bilen for det er selvfølgelig den der skal sikre dig din deltagelse, men der er også den der kan holde dig ude hvis du vælger den forkerte. Nogle at de ting du skal overveje er købspris, motorstørrelse/HK, priser på reservedele/motor, priser på skærme, lygter, døre mv. (man kan risikere en del buler i starten).

I nogle klasser kører vi med et “vægt / effekt”-forhold, som betyder, at bilens vægt skal passe til motorens ydeevne (8,5 / 9 kg vægt incl. fører – pr. HK motoren ) og derfor er det ikke altid, at en stor motor også laver de bedste resultater.

Du kan vælge at købe en færdig racerbil, som ofte sælges gennem Motorsporten.dk eller du kan bygge den selv, men der er et utroligt stort arbejde, som man ikke skal give sig i gang med hvis man ikke får hjælp fra nogen der har prøvet det før.

En færdig racerbil kan købes fra omkring 25.000,- til over 100.000,- afhængig af hvor godt man vil være kørende og om man ønsker at køre i 1600 Challenge eller en anden klasse.

Du skal desuden regne med at bruge min. kr. 10.000,- til 20.000,- til div. reservedele, bremser, lygter, skærme mv. for at holde den kørende en sæson, og hvis du bare er lidt uheldig (eller meget ambitiøs) kan de blive en hel del dyrere.

Hvis du skal køre i en bil der ikke har kørt race før, så skal du først vælge den klasse du ønsker at køre i, og så sikre dig at bilen må køre i klassen.

Vognbog

Alle biler der skal bruges til at køre banerace skal have en vognbog som indeholder div. oplysninger om både bilen og ejeren. Denne vognbog skal fremvises i forbindelse med den tekniske kontrol (læs senere) og der kan skrives evt. fejl og mangler ved bilen som skal udbedres inden næste løbsarr.

Vognbogen er udstedt af DASU og er fortløbende nummereret så den ikke kan laves kopier. Du skal sørge for at få vognbogen med når du køber en bil der har kørt banerace før, eller skal du henvende dig til DASU for at få en vognbog til en ny bil.

Homologeringsattest/værkstedshåndbog

Alle biler skal have enten en homologeringsattest som fortæller alt om bilens tekniske specifikationer på både motor, gearkasse, bremser mv., eller en værkstedshåndbog/CD Rom med de samme oplysninger. Dette skal den tekniske kontrol kunne bruge i forbindelse med kontrol af bilen, og skal her f.eks. kunne finde oplysninger om bilens standart gearing og derefter ved en kontrol af gearkassen kunne undersøge om bilen er lovlig (dvs. standart/inden for reglementet).

Du kan se på www.dasu.dk under “Teknik og Miljø” / “Reglement 2” se “Info-listen” for den klasse du ønsker at køre i, og her kan du så se om “din” bil er optaget og hvilken homologeringsattest der skal bruges til den bil, eller om du skal bruge værkstedshåndbog/CD Rom. Homologeringsattesten kan købes hos FIA gennem DASU (pris ca. kr. 500,-), værkstedshåndbog /CD Rom skal du selv købe ved en bilforhandler/værksted eller lign.

Hvis man ikke kan fremvise Homologeringsattest eller værkstedshåndbog/CD Rom på forlangende ved en teknisk kontrol, vil man blive udelukket for løbsarrangementet.