Yokohama 1600 Challenge drager til Tyskland

Yokohama 1600 Challenge finder passene frem og drager til Tyskland den 14.-15. juli.

Den 4. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet skal køres på den tyske Lausitzring, der ligger lige ved motorvejen mellem Berlin og Dresden.

16 biler tager i skrivende stund af sted til den store tyske racerbane, hvor ovalen med optil 10 graders hældning også indgår i baneforløbet, der skal bruges den weekend.

Efter de første 3 afdelinger har Tue Lassen lagt sig i front af det generelle mesterskab, men indtil videre er han ikke tilmeldt løbet.

Men det er både nummer 2, 3 og 4 i mesterskabet – Brian Johannesen, Morten Christensen og Mike Hansen. De vil helt sikkert forsøge at snuppe føringen i mesterskabet.


Foto: JJ Media
Morten Christensen er aktuel 3’er i mesterskabet, med gode muligheder for at komme længere frem i denne weekend.

I Oldboysmesterskabet står døren også vidt åben, for overtagelse af mesterskabsføringen, da den førende heller ikke stiller til start – hvis det ikke lige havde været fordi at Michael Scharstein har så stort forspring, at han alligevel ikke kan hentes i denne weekend. Mark Backhausen på 2. pladsen er heller ikke til start, så det er en gylden mulighed for Jimmy Bob Søgaard Jensen på 3. pladsen til henholdsvis at hente ind på Scharstein og distancere Backhausen.

Rookiemesterskabet er derimod fuldt besat, hvor mesterskabsførende Mathias Valentin har et pænt forspring til Jørn Støvring og Lukas Staub, som til gengæld ligger a point.


Foto: JJ Media
De gule Honda’er med Mikkel og Jesper Gregersen (billedet) har lidt døje med at få bremserne til at holde i 15 minutter plus en omgang på de danske baner. Er de lange langsider på Lausitzring nok til at holde bremserne kølede eller skal de køre spareprogram gennem løbet?

3 nye kørere er på asfalten denne weekend – men så nye er de nu heller ikke. De er faktisk meget kendte ansigter i Yokohama 1600 Challenge.

Steffen Larsen vender tilbage til Yokohama 1600 Challenge i den Suzuki Swift Sport som han blev 2’er i mesterskabet med sidste år. Han har indtil nu deltaget i den hollandske Peugeot 206 GTI Cup, hvor han i skrivende stund er mesterskabsførende.

Jesper Bendsen vender tilbage til klassen efter et par års fravær. Efter at have kørt langdistanceløb, har han fået smag på sprintløbene igen. Han stiller til start i en Peugeot 106.

Rudi Larsen er tilbage med sin hvide Fiat 500 Abarth. Selvom konkurrenterne har fået lidt af et forspring i Oldboysmesterskabet, går han efter at få kørt så mange pokaler hjem som muligt i efterårssæsonen – og så kan det jo være at der er en mesterskabspokal i sigte sidst på året. Der er i hvert fald masser af fart i den lille Fiat.


Foto: JJ Media
Brian Johannesen har første pladsen indenfor rækkevidde – tager han føringen tilbage denne weekend?

Når vi kigger på succesballasten skal Morten Christensen have 80kg med, Jesper Gregersen 50kg, Brian Johannesen og Kim Villebæk 20kg hver, mens Mathias Valentin kan nøjes med 10kg. Hvis Tue Lassen og Mads Østerbro dukker op, skal de have henholdsvis 80 og 10kg med.

Det specielle til dette løb, er at der køres fredag og lørdag. Der bliver masser af køretid for kørerne, med 2 løb af hele 30 minutters varighed. Derudover skal der køres 2 kvalifikationer. Så det er en lidt anderledes tidsplan denne weekend.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning 11.25-11.45
Kvalifikation 1 13.15-13.35
Løb 1 15.25-15.55

Lørdag
Kvalifikation 2 09.25-09.45
Løb 2 11.25-11.55

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.