Dramatik i bakkerne

Der var masser af dramatik i bakkerne, da Yokohama 1600 Challenge kørte den 3. afdeling på Ring Djursland.

Resultaterne ved de to første løbsweekender gjorde, at der ikke var langt imellem konkurrenterne i toppen af mesterskabet, hvilket altid gør kampene mere intense.

Brian Johannesen lå i front af DIF Danmarksmesterskabet, med Tue Lassen og Mikkel Gregersen som de nærmeste forfølgere. Der var dog blot 25 point imellem top 10 i mesterskabet, så bare et dårligt eller godt resultat for en kører, ville kunne vende op og ned på meget.


Foto: JJ Media
Mads Østerbro (17) og Kim Villebæk (12) fortsatte sidste års duel fra Rookiemesterskabet i denne weekends løb 2. Her sammen med Jørn Støvring (106).

Michael Scharstein indtog førstepladsen i Oldboysmesterskabet, foran Mark Backhausen, der ikke var til start denne weekend, samt Leif Juhl og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Mathias Valentin havde en lille føring i Rookiemesterskabet, ned til Lukas Staub og Jørn Støvring på de efterfølgende pladser.

Træningen lørdag morgen var for de morgenfriske – klokken 8.00 skulle de 21 startende denne weekend en tur på banen, og langt de fleste holdt sig dog også på banen. Morten Christensen havde en lille svipser for enden af Trapperne, så han måtte efterlade sin Peugeot 208 i sandfanget, indtil der kom en gummiged og slæbte ham ud af det dybe sand. Jørn Støvring var også lige ude at smage lidt på sandet ved udgangen til publikumslangsiden, men det var dog ikke mere, end han selv kunne komme tilbage på banen igen.


Foto: JJ Media
Tre på stribe – Mike Hansen (98), Lukas Staub (11) og Jan Vestergaard (33).

Den hurtigste mand i træningen var Tue Lassen, mens Mikkel Gregersen og Henrik Larsen kom på de efterfølgende pladser.

Blot 80 minutter senere skulle kørerne på banen igen. 20 minutters kvalifikation skulle afgøre startplaceringerne til heat 1.

Her var det Jesper Gregersen som var hurtigst af alle, og tog sæsonens 3. Pole Position ud af 3 mulige. Tue Lassen var den næsthurtigste mand, efterfulgt af Henrik Larsen, inden at Jespers lillebror, Mikkel, kom på 4. pladsen. Mesterskabsførende Brian Johannesen skulle blot starte 11’er, efter at han slet ikke kunne finde farten. Og derved kunne de andre mesterskabskandidater pludselig lugte blod…

Om det var denne blodrus der gjorde det, kan vi ikke afgøre med sikkerhed, men der var i hvert fald masser af tænding på, da heat 1 blev startet søndag formiddag.


Foto: JJ Media
Starten på heat 1.

Jesper Gregersen og Tue Lassen kæmpede side om side gennem flere sving på første omgang, men de 2 havde så travlt med hinanden, at både Henrik Larsen og Morten Christensen fik mulighed for at slippe forbi.

Mikkel Gregersen havde en frygtelig start fra 4. position, og var på et tidspunkt helt nede at vende omkring 10. pladsen, inden at han fik sig kæmpet op gennem feltet igen. Han måtte dog udgå med defekt toppakning senere i løbet, hvilken teamet ikke kunne nå at få skiftet til løb 2 søndag eftermiddag.

Henrik Larsen havde de første omgange fået slået et pænt hul til Morten Christensen, men den sidstnævnte fik godt med fart på i anden halvdel af løbet, og kom herefter forbi Larsen, og kunne snuppe en fynsk dobbeltsejr, foran midtjyden Tue Lassen.


Foto: JJ Media
Lars Christensen (55), Lukas Staub (11) og Brigitte Klintskov Jerkel (4) duellere gennem en stor del af heat 1.

I Oldboysmesterskabet kørte Michael Scharstein sæsonens 5. sejr i hus, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen slog Leif Juhl i kampen om 2. pladsen. Brigitte Klintskov Jerkel, Lars Christensen og Jørn Støvring kom på de efterfølgende pladser.

Mathias Valentin kørte en komfortabel sejr i hus i Rookiemesterskabet, med Lukas Staub på 2. pladsen foran Jørn Støvring.


Foto: JJ Media
2 franske bulldogs, nå nej, 2 franske Peugeot 207’ere letter ben – Michael Scharstein (58) og Rasmus Holmegaard Hansen (124) i duel.

Til heat 2 blev top 8 som sædvanligt vendt rundt, hvilket betød at Brian Johannesen holdt på Pole Position foran Jesper Gregersen og Mike Hansen.

Starten forløb nogenlunde smertefrit, men hen imod afslutningen af første omgang, var der igen lidt dækrøg over Ring Djursland. Mathias Valentin lå på 3. pladsen, men låste hjulene for enden af langsiden, og havde problemer med at få bilen stoppet inden sandkassen. Lige bag ham lå Tue Lassen, der forsøgte at undvige Valentin, men lige nøjagtig fik snittet ham, så Lassens forkofanger blev splintret i tusind stykker – men ikke noget at nogen af de 2 kørere kunne have gjort anderledes. Derfor var det en lettere amputeret Peugeot 207 som Lassen kørte rundt med resten af heatet.

Ned igennem feltet blev der leveret masser af godt ræs. Michael Scharstein og Rasmus Holmegaard Hansen lå flere gange side om side gennem svingene, og skiftede positioner adskillige gange – ligesom de for øvrigt også havde gjort i heat 1.


Foto: JJ Media
Mathias Valentin (5) har godt styr på Rookiemesterskabet indtil videre, og prøver også at gøre det godt i det generelle mesterskab. Her ses han i kamp med Mikkel Gregersen (23).

Jesper Gregersen gjorde kort proces på Brian Johannesen, og opbyggede herefter en stor margin til de efterfølgende biler. Johannesen kom hurtigt i kamp med både Morten Christensen og Tue Lassen, og de 3 lå kofanger mod kofanger gennem flere omgange. Til sidst lykkedes det Lassen at finde et hul og omgangen efter fulgte Christensen også efter. Så podiet i heat 2 lød Gregersen, Lassen og Christensen.

I Oldboysmesterskabet gjorde Michael Scharstein rent bord – 6 sejre ud af 6 mulige. Jimmy Bob Søgaard Jensen snuppede 2. pladsen, mens Brigitte Klintskov Jerkel kørte en flot pokal hjem, foran Jørn Støvring på 4. pladsen.


Foto: JJ Media
Morten Christensen (111) kunne ikke hentes af nogen i heat 1 – heller ikke af Michael Scharstein (58) i baggrunden.

Mathias Valentin fik kæmpet sig tilbage gennem feltet, og snuppede sejren i Rookiemesterskabet foran Jørn Støvring. Lukas Staub havde desværre fået monteret et dæk, der ikke var blevet registreret til klassens tekniske kontrollanter, og det kostede en udelukkelse fra heatet. Men på baggrund af dækreglementet med max 14 tørvejrsdæk per sæson, skal alle de dæk at man ønsker at bruge i weekenden, være meldt til kontrollanterne inden kvalifikationen starter. Ærgerligt for Staub, men regler er regler – og han er da heller ikke første kører i historien, som det er overgået.

Med weekendens resultater, var det store skiftedag i toppen af mesterskabet. Tue Lassen fører nu mesterskabet, foran Brian Johannesen og Morten Christensen. Mike Hansen, Mads Østerbro, Jesper Gregersen og Kim Villebæk kommer på de efterfølgende pladser.


Foto: JJ Media
Jesper Gregersen kørte den gule Honda CRX til sejr i heat 2.

Oldboysmesterskabet var der dog ikke helt så meget skiftedag i – Michael Scharstein udbyggede føringen til hele 28 point foran Mark Backhausen, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Leif Juhl. Dermed har Scharstein mere end 1 weekends pointforspring til forfølgerne – men der kan altid ske meget i motorsport, så tingene pludselig skifter igen.


Foto: JJ Media
Johannesen-toget i heat 2 – Brian Johannesen (66) foran Tue Lassen (44) og Morten Christensen (111)

Mathias Valentin udbyggede også føringen i Rookiemesterskabet, mens Jørn Støvring nu har præcis det samme pointantal som Lukas Staub – dog med Støvring som den bedst placerede grundet dennes sejr i Rookiemesterskabet ved DM2.

Om fire og en halv uger kører Yokohama 1600 Challenge bilerne på banen igen. Til den tid skal kørerne dog have pas med i baglommen, da løbet foregår på tyske Lausitzring mellem Berlin og Dresden. Det bliver en helt ny udfordring for alle kørere på nær en – en kører der har meldt hans tilbagekomst, nemlig den tidligere mester, Steffen Larsen.


Foto: JJ Media
Udsigten for alle Tue Lassens konkurrenter i DIF Danmarksmesterskabet efter den 3. afdeling.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.