Stort felt skabte spænding på FDM Jyllandsringen

Yokohama 1600 Challenge kørte i weekenden med da GP Danmark løb af stablen på FDM Jyllandsringen, til en af de største raceweekender på kalenderen.

Det var et stort felt på 28 biler der stillede til start til årets GP Danmark.

Foto: Agnes Straarup

De fleste kørere og teams var allerede på plads i løbet af torsdagen. Det var et flot felt, som denne weekend stillede til start, da flere kørere havde ændret det kosmetiske udseende på bilerne.

Patrick Jensen (#91) havde været kreativ forud for weekendens løb, og den ellers sorte bil havde fået en makeover og var til weekenden blevet armygrøn og med skudhuller.

Agnes Straarup

Fredag eftermiddag blev den frie træning kørt. Her var der mulighed for at få det sidste til at fungere optimalt, inden lørdagens kvalifikation. Men det viste sig at blive en udfordrende kvalifikation, hvor vejret spillede en væsentlig rolle og ikke helt var med kørerne i den sidste halvdel. Det blev til gengæld en kendt ansigt, som stjal billedet ved sin første deltagelse i år. Den rutinerede Tommy Nygaard kørte den hurtigste tid ind i sin Suzuki Swift Sport foran de to, som pt. ligger nr. 1 og 2 i dette års DIF Danmarksmesterskab; Mathias Valentin og Jesper Gregersen. De tre hurtigste i front blev tæt forfulgt af Mirza Lovic, Mikkel Gregersen og Mike Steffen Hansen, som alle tre virkede til at have fundet den rigtige opsætning. Det betød at top 6 tidsmæssigt ikke var langt fra hinanden. Lucas Sommerlund havde problemer med en utæthed i gearkassen, hvilket resulterede i at han måtte udgå fra tidstagningen og dermed skulle starte bagerst til lørdagens heat 1.

Den rutinerede Tommy Nygaard vendte stærkt tilbage på FDM Jyllandsringen.

Foto: Agnes Straarup

Lørdag kl. 17:35 var feltet så klar til det første heat. Det blev et flot heat med mange overhalinger og gode kampe hele vejen igennem det store felt. Tommy Nygaard i forreste startposition får en rigtig god start og presser ned mod sving et Mathias Valentin bredt ud, mens Jesper Gregersen hænger godt på de to førende. Anders Straarup som startede 10´er får også en hurtig start og tager to placeringer. Mirza Lovic holder sin 4. plads igennem heatet, men ikke uden kamp fra Henrik Eilertsen og Mikkel Njor. Mirza kæmpede for at nå Jesper Gregersen i den gule Honda og det var tæt på flere gange.

Mirza Lovic (#35) og Henrik Eilertsen (#20) i tæt duel i svinget for enden af langsiden.

Foto: Agnes Straarup

Det endte således at Tommy Nygaard vandt heat 1 foran Mathias Valentin og Jesper Gregersen. Lillebror Mikkel Gregersen som ellers leverede en solid kvalifikationstid, som 5´er endte som 17´er efter at han blev idømt to strafbaner for påkørsel af floppy. Lidt problemer var der også for Lars Christensen, som måtte en tur af banen på det nye banestykke og dermed endte som nr. 25 lige bag Leif Juhl i hans Toyota Corolla, men foran Oliver Rømer og Mark Backhausen, der havde problemer med Peugeoterne. Den unge kører fra LM Racing Daniel Träger havde ikke heldet med sig denne weekend og allerede midt i kvalifikationen blev Daniels weekend ødelagt pga. motorproblemer og han stillede dermed hverken til start i heat 1 eller 2. En anden debutant i klassen denne weekend var Rasmus Vorre, som endte på en 22. plads i sin Citroen Saxo VTS efter gode kampe med både Rudi Larsen og Jacob Emil Lassen. Michael Blom som også stillede op denne weekend i en Suzuki Swift Sport endte på en 18. plads.

Vinderne af heat 1 blev i midten Tommy Nygaard efterfulgt af Mathias Valentin (til venstre) og Jesper Gregersen (til højre).

Foto: Agnes Straarup

Søndag blev for alvor en rigtig stor dag, med rigtig mange tilskuere og en masse opbakning. Det var derfor et spændt og top klart felt, som rullede ud på banen til weekendens andet og sidste heat. Startrækken var for de første otte vendt. Dermed var det med Jørn Vestergaard i front, mens Mike Steffen Hansen startede som nr. 2 og Henrik Eilertsen som nr. 3. Mathias Valentin og Tommy Nygaard startede derfor henholdsvis 7´er og 8´er. Der var dramatik fra starten af. En uheldig Lucas Sommerlund får motorproblemer i første sving og må udgå inden heatet for alvor er begyndt. Henrik Eilertsen får en ellers god start, men i sving to er der problemer og han taber bagenden, hvilket medfører at flere konkurrenter rammer ind i hinanden. Det betød at løbet hermed var slut for Mike Steffen Hansen og Mads Østerbro. Derudover var der skader hos Lukas Staub, Jesper Gregersen og Mirza Lovic. En skade som for Lukas Staubs vedkommende medførte en teknisk defekt og en tur i pit, var dermed en nødvendighed. Uheldet for Lucas Sommerlund og den efterfølgende tumult i sving to, medførte en safetycar periode pga. Oprydning.

Da løbet igen blev sat i gang, var der fart over feltet og gode kampe. De implicerede i uheldet havde nu en del at kæmpe for. Det varede ikke længe før at Tommy Nygaard og Mathias Valentin havde nået Jørn Vestergaard og Mikkel Njor i front. Efter sig havde de Patrick Jensen, Jesper Gregersen og Anders Straarup. Efterhånden som løbet satte sig fortsatte kampen fra lørdagens heat 1 mellem Mathias Valentin og Tommy Nygaard og det lignede at Mathias Valentin havde lidt til gode fra lørdagens heat.

Mathias Valentin blev vinderen af heat 2, og han udbygger dermed forspringet i det samlede DIF Danmarksmesterskab.

Foto: Agnes Straarup

Ligeledes blev der kæmpet mellem Jørn Vestergaard og Mikkel Njor som nu kørte om 3.- og 4. pladsen. Mirza Lovic som også blev ramt af den tumult, der fandt sted i sving to, kæmpede også en brag kamp længere nede i feltet. Marcus Mose som stillede til start denne weekend startede som 15´er, men også han kom fri af tumulten og sluttede på en flot 7. plads. Efterfulgt af Henrik Eilertsen, som gennem heatet måtte kæmpe sig vej tilbage efter uheldet i sving to; men altså alligevel endte på en 8. plads. Kampen i front fortsatte og der blev virkelig givet gas og det lykkedes både Jesper Gregersen og rookiekører Anders Straarup at komme forbi Mikkel Njor og på en af de sidste omgange også Jørn Vestergaard.

Anders Straarup fulgte godt med holdkammeraten Jesper Gregersen og endte på en 4. plads i heat 2 og dermed også som bedste rookiekører.

Foto: Agnes Straarup

Det betød således at Mathias Valentin kørte sig ind som nr. 1, efterfulgt af Tommy Nygaard, som nr. 2. Mens Jesper Gregersen kørte sig ind som 3´er. 

Vinderne af heat 2 blev Mathias Valentin (i midten) foran Tommy Nygaard (til venstre) og Jesper Gregersen (til højre), på podiet var der både pokaler og champagne, som efterfølgende hurtigt blev åbnet.

Foto: Agnes Straarup

Jakob Juhl Jensen blev tildelt en strafbane for tyvstart og det betød at han måtte tage til takke med en slutplacering, som nr. 16 og han blev efterfulgt af Rudi Larsen, Jacob Emil Lassen og Mark Backhausen. Jan Vestergaard hentede henover weekenden to 11. pladser og indtager dermed igen placeringen som generel 3´er i oldboysmesterskabet foran Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Jan Vestergaard kæmpede sig tilbage på en generel 3. plads i den samlede stilling i oldboysmesterskabet. 

Foto: Agnes Straarup

 

De samlede mesterskabsstillinger ser ud som følger:

DIF Danmarksmesterskabet:

  1. Mathias Valentin
  2. Jesper Gregersen
  3. Henrik Eilertsen

 

Oldboysmesterskabet:

  1. Henrik Eilertsen
  2. Jørn Vestergaard
  3. Jan Vestergaard

 

Rookiemesterskabet:

  1. Henrik Eilertsen
  2. Anders Straarup
  3. Lucas Sommerlund

 

Ventetiden er ikke så lang denne gang, da det allerede på lørdag går løs igen. Yokohama 1600 Challenge besøger endnu engang Padborg Park til Night Race løbet. Her skal kørerne være klar og undgå store skader, da både træning,  tidstagning og begge heats alt sammen finder sted lørdag den. 1. September. Pt. er der tilmeldt 15 kørere.

Tidsplanen for Padborg Park Night Race ser ud som følger: (med forbehold for ændringer)

Lørdag d. 1. september:

Træning/tidstagning kl. 13:20 (30 min.)

Løb 1 kl. 17:05 (15 min. + 1 omg.)

Løb 2 kl. 18:45 (15 min. + 1 omg.)

 

Har du ikke selv mulighed for at se løbene live på Padborg Park, sender TV Syd fra DST Night Race kl. 16:00-18:00 og igen fra kl. 19:45-22:15 (med forbehold for ændringer)

 

Håber vi ses på Padborg Park til en super dag og aften.

 

 Agnes S

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.