Gode dueller i solnedgangen

6. afdeling af Danmarksmesterskabet blev lørdag kørt på Padborg Park til Night Race. Her kæmpede 20 kørere i solnedgangens skær på en travl lørdag, hvor også et par mesterskabstitler blev vundet.

Lørdag kl. 13:20 blev der kørt træning og kvalifikation under ét. Fordelt således at de første 10 min. kunne bruges til træning, mens de efterfølgende 20 min. forløb som kvalifikation til heat 1.

Den frie træning gik nogenlunde problemfrit for de fleste kørere og det var med Mike Steffen Hansen, Mathias Valentin Pedersen og Mirza Lovic i front. Men det blev der vendt lidt op og ned på i den vigtige kvalifikation.

Her viste Mikkel Gregersen at der var fart i Sciroccoen og han kørte hurtigste tid hjem, efterfulgt af brormand Jesper Gregersen og Mikkel Njor. Mathias Valentin Pedersen måtte denne gang tage til takke med en startplacering som nr. 5, tæt forfulgt af Henrik Eilertsen og Mike Steffen Hansen. Længere nede i feltet kvalificerede Oliver Saksenborg Rømer sig som 11´er med Jan Vestergaard og Patrick Jensen lige i hælene, som henholdsvis 12´er og 13´er. De to rookiekørere Lucas Sommerlund og Anders Straarup havde begge problemer med bilerne og fik dermed ikke sat en tid.


Der var som altid pres på i sving et

Foto: Agnes Straarup

Heat 1 startede spændende ud og der var som altid tryk på i første sving for enden af langsiden. Mikkel Gregersen får en god start foran Jesper Gregersen og Mikkel Njor. I den første del af heatet forsøger brormand Jesper Gregersen at følge med lillebror; og det skaber en del tætte dueller, men det lykkedes ikke og da heatet sætter sig lidt, trækker Mikkel Gregersen og Mathias Valentin Pedersen yderligere fra, da der er stor kamp om 3. pladsen mellem Mikkel Njor, Henrik Eilertsen og Jesper Gregersen. Det var dog langtfra kun i front, der blev kørt tæt. Patrick Jensen, Jørn Vestergaard og Steffen Larsen pressede også bilerne maksimalt og det resulterede i en masse god underholdning, til de mange tilskuere. Det var ligeledes en trio, som underholdte lidt længere nede i feltet. Mike Steffen Hansen, Jan Vestergaard og Oliver Saksenborg Rømer skabte også tæt kørsel og masser af spænding. I svinget for enden af langsiden var det lige før, at der var en ny af de tre i front for hver omgang der gik.


Mike Steffen Hansen (#98), Oliver Saksenborg Rømer (#31) og Jan Vestergaard (#33) i aktion.

Foto: Agnes Straarup

Med kun få omgange igen måtte Jesper Gregersen se sig slået af de hurtigste i front og det blev nu en kamp med Lukas Staub om 6. og 7. pladsen. En kamp som Jesper Gregersen vandt. Mikkel Gregersen og Mathias Valentin Pedersen var som sagt stukket af i front og på de sidste omgange blev det en kamp om 3. pladsen mellem Henrik Eilertsen og Mirza Lovic, som blev vundet af Henrik Eilertsen. Vigtige point for Henrik Eilertsen, som senere på dagen udmundede i to mesterskabstitler.


Henrik Eilertsen tog 3. pladsen i lørdagens heat 1

Foto: Agnes Straarup

Uheldene fortsatte desværre for unge Lucas Sommerlund, som med 2 min. igen måtte køre i pit. Derudover var rookiekøreren også blevet idømt en strafbane for tyvstart, da de røde lamper slukkede. Noget tydede på at det ikke lige var de unge rookiekøreres weekend. Oliver Saksenborg Rømer blev diskvalificeret for at have overhalet under gulflagzone og Anders Straarups motorproblemer fra træningen fortsatte og det betød at bilen på de få timer ikke kunne nå at blive klar til heat 1.


De glade vindere af heat 1. Fra venstre; Mathias Valentin Pedersen, Mikkel Gregersen og Henrik Eilertsen.

Foto: Agnes Straarup

Et par timer efter var det så tid til heat 2. Her blev der som altid vendt om på startrækkefølgen blandt de 8 bedst placerede kørere, fra heat 1. Det betød at Patrick Jensen i den armygrønne Peugeot startede i pole position, foran Lukas Staub og Jesper Gregersen. Men problemerne startede tidligt for Patrick Jensen, idet hans bil begyndte at udvikle røg. Jesper Gregersen kom derfor hurtigt bagfra, hvilket resulterede i en overhaling inden Patrick måtte udgå med en teknisk defekt. Jesper Gregersen trak efterfølgende hurtigt fra og placerede sig dermed i front for løbet. Lukas Staub kom også godt med i sin grå/røde Suzuki Swift Sport og sammen med Mikkel Gregersen og Mathias Valentin Pedersen sørgede de tre for spændingen i svingene på den bagerste banehalvdel.


Jesper Gregersen fik revanche fra heat 1 og fik hurtigt skabt et solidt forspring i lørdagens heat 2.

Foto: Agnes Straarup

Interessant var det også at følge duellerne mellem Mark Backhausen og Rudi Larsen. Selvom de to ikke kørte med om de mange point, lå de og havde deres tætte kampe, hvilket gør hele Yokohama 1600 Challenge klassen yderst interessant, da der kæmpes ned gennem hele feltet. Netop fordi reglerne generelt for hele klassementet gør det muligt, at skabe fair og lige race, selv blandt et stort felt. Disse to blev efterfulgt af Michael Blom, Lars Christensen og Leif Juhl.


Michael Blom i sin hvide Suzuki Swift Sport.

Foto: Agnes Straarup

De to førende i DIF Danmarksmesterskabet; Jesper Gregersen og Mathias Valentin Pedersen trak fra i front. Men til gengæld var der god spænding når det kom til kampen om 3. pladsen blandt endnu en trio udgjort af Mikkel Njor, Lukas Staub og Mike Steffen Hansen. Kampene blandt disse tre betød at Henrik Eilertsen og Steffen Larsen også hængte på og det endte således at Mikkel Njor tog 3. pladsen foran Mike Steffen Hansen og Henrik Eilertsen. Lukas Staub var indblandet i flere sammenstød og problemerne betød at han måtte trække sig fra kampen og parkere bilen på græsset. Til gengæld fik en uheldig Lucas Sommerlund fra heat 1, kæmpet sig op gennem feltet fra en startplacering som nr. 18 på gridden til en slutplacering som nr. 12 i lørdagens andet heat. Jesper Gregersen tog revanche fra heat 1 og vandt heat 2 foran Mathias Valentin Pedersen. Patrick Jensen færdiggjorde ikke heat 2, pga. teknisk defekt og Anders Straarup stillede ligesom i heat 1 ikke til start.

Aftenens sidste heat blev kørt kl. 18:45, men vinderne måtte vente spændt til 22-tiden, hvor det endelig blev tid til at komme på podiet til en fortjent hyldest, pokaler, champagne og en masse festligt fyrværkeri efter en super lørdag med race og mange tilskuere på Padborg Park. Passende var aftenens festligheder især for én kører i feltet. Henrik Eilertsens flotte indsats betød nemlig at han efter dagens heats kunne kalde sig for både rookie- og oldboysmester 2018.


En yderst glad Henrik Eilertsen med hænderne fulde af lørdagens pokalhøst, som altså også udmundede i to mesterskabstitler. Til venstre ses Oliver Saksenborg Rømer, som fik pokal for 2. bedste rookiekører i lørdagens heat 2.

Foto: Agnes Straarup

De samlede mesterskabsstillinger ser ud som følger:

DIF Danmarksmesterskabet:
1. Mathias Valentin Pedersen.
2. Jesper Gregersen.
3. Henrik Eilertsen.

Rookiemesterskabet:
1. Henrik Eilertsen.
2. Anders Straarup.
3. Lucas Sommerlund.

Oldboysmesterskabet:
1. Henrik Eilertsen.
2. Jørn Vestergaard.
3. Jan Vestergaard.

Næste raceweekend er til den store DM Finale på FDM Jyllandsringen d. 6.-7. Oktober. Håber vi ses.

Agnes S

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.