Hektisk efterårssæson starter nu for Yokohama 1600 Challenge – opdateret tidsplan

Denne weekend starter den hektiske efterårssæson for Yokohama 1600 Challenge. Det sker i forbindelse med det traditionsrige Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Efter at de første 4 afdelinger blev kørt henover 3 måneder, skal de sidste 4 afdelinger køres på blot 7 uger.

Den 5. afdeling af dette års mesterskab har 28 tilmeldte biler i skrivende stund, og er derved blandt de allerstørste startfelter denne weekend, og det største felt af Yokohama 1600 Challenge biler i 2 år.

Tue Lassen fører DIF Danmarksmesterskabet foran Brian Johannesen og Jesper Gregersen. Men Morten Christensen, Mike Hansen og Kim Villebæk ligger heller ikke mange point bagved.


Foto: JJ Media
Tue Lassen (44) har nu ført DIF Danmarksmesterskabet an de seneste par weekender, og går efter at forsvare denne føring. Jimmy Bob Søgaard Jensen (29) går efter at avancere i Oldboysmesterskabet, hvor 2. pladsen ikke er mange point foran.

Mathias Valentin fører Rookiemesterskabet an foran Lukas Staub, mens Jørn Støvring også hænger godt på, og er klar til at slå til, hvis Valentin eller Staub fejler.

I Oldboysmesterskabet har Michael Scharstein stadig en komfortabel føring på hele 26 point til Jørn Støvring på andenpladsen, tæt forfulgt af Mark Backhausen, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Leif Juhl. Denne weekend har vi dog også Brigitte Klintskov Jerkel, August Christian Hansen og Lars Christensen på banen, så med hele 8 kørere til at kæmpe om oldboys pointene, kan vi godt forvente tæt kørsel om pokalerne.

Når vi kigger på succesballasten, får vi hele 6 kørere med fulde ballastkasser. Jesper Gregersen, Mikkel Gregersen og Steffen Larsen skal alle have 80kg med, da de ryddede podiepladserne ved foregående løbsweekend på Lausitzring. Kim Villebæk og Mathias Valentin skal have 20kg med, mens Mike Hansen og Brian Johannesen skal have 10kg med hver.


Foto: JJ Media
Michael Scharstein fører stadig Oldboysmesterskabet, på trods af at han ikke var med i Tyskland på Lausitzring for en måned siden.

Jørn Vestergaard, Kenneth Jerkel og Kenneth Germann Thomsen vender alle 3 tilbage til klassen, men da de ikke har deltaget i klassen tidligere i år, skal de også have 80kg med hver ifølge reglementet.

En helt ny kører på asfaltbanerne er Sebastian Hove. Den 16 årige racerkører fra Hedehusene får sin debut i en Peugeot 106 GTI, som teamet selv har været i gang med at opbygge og klargøre over de sidste par år. Han skal også kæmpe med om pointene i Rookiemesterskabet, så det bliver spændende at følge ham denne weekend, og om han allerede kan score de første point i sin debut.

Der er mulighed for at der bliver sat hele to rekorder denne weekend. Steffen Larsen har mulighed for at tage sin podieplacering nummer 50 i Yokohama 1600 Challenge, siden klassen startede i År 2000. Det kræver dog at han overvinder de 80kg succesballast og kommer på podiet i begge løb.

Netop podiet omhandler også den anden rekord. Der har indtil videre været 98 forskellige kørere på podiet i Yokohama 1600 Challenge gennem årene, og med kørere som Kim Villebæk og Mads Østerbro, der har været tæt på podiet flere gange, så peger pilen måske på dem i denne weekend. Der er allerede 13 af de nuværende kørere i klassen, som har været på podiet, hvilket beviser hvor tæt at mesterskabet er.


Foto: JJ Media
Mathias Valentin fører med 10 point i Rookiemesterskabet, men et udgået løb kan hurtigt blive dyrt for ham.

Som altid køres der med en lettere alternativ tidsplan ved Grand Prix Danmark, hvor træningen køres allerede fredag, inden at kvalifikation og løb køres lørdag og søndag. Vi håber at se en masse tilskuere ude på lægterne, men ellers er der også mulighed for at følge løbet søndag eftermiddag, direkte på TV2 Sport.

Tidsplanen er som følger (med ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning 16.15-16.35

Lørdag
Kvalifikation 11.40-12.00
Løb 1 16.45-17.05

Søndag
Løb 2 12.55-13.15

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.