Yokohama 1600 Challenge viste kvaliteten

Yokohama 1600 Challenge viste endnu en gang kvaliteten af kørerne og klassen, da den 5. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Vejrudsigterne havde allerede inden weekenden peget i retning af et meget omskifteligt Grand Prix Danmark. Den faktor, kombineret med 28 deltagere i klassen, og hele 7 mænd på maksimale 80kg succesballast, var en medvirkende årsag til at mange kørere, og ikke mindst de mange tilskuere ude på banen og bag tv-skærmene, fik en wow-oplevelse.


Foto: JJ Media
Mads Østerbro (17) havde en god start på weekenden, men fik en brat afslutning i heat 2. Her ses han foran Morten Christensen (111) og Jesper Gregersen (6).

Inden weekenden startede, lå Tue Lassen i front af det generelle mesterskab, mens Brian Johannesen, Jesper Gregersen og Morten Christensen kom på de efterfølgende pladser.

Michael Scharstein havde en god føring i toppen af Oldboysmesterskabet, men kunne ikke vide sig sikker på noget, da Jørn Støvring, Mark Backhausen, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Leif Juhl alle havde muligheder for at rykke meget tættere på.

I Rookiemesterskabet var Mathias Valentin i front – dog ikke mange point foran Lukas Staub og Jørn Støvring.


Foto: JJ Media
Kenneth Germann Thomsen har skruet på de 2 gule Gregersen Honda’er gennem sæsonen, men nu var han selv ude at køre i en lidt utraditionel grå model – for som teamet sagde, skulle han bevise at den var ligeså hurtig som de to gule, inden at han får lov til at male den gul 🙂

Grand Prix Danmark weekenden startede som altid med træningen fredag eftermiddag. Den blev kørt i strålende solskin, hvor Mathias Valentin var den hurtigste mand foran Jesper Gregersen og Tue Lassen. På trods af den hurtigste tid, var alt dog ikke fryd og gammen hos Valentin. Teamet konstaterede nemlig at bilen begyndte at kørte på 3 cylindre, og herefter måtte de skifte knastakslen, hvorefter motoren kunne gennemføre weekenden, men uden den normale ydelse.

Fredag aften holdt Kørerforeningen Gr. N traditionen tro grillaften, hvor alle kørere, teams og andre involveret i klassen havde en hyggelig aften.


Foto: JJ Media
Sebastian Hove fik en helt fantastisk bilsports debut, og scorede bunkevis af point både Rookie- og det generelle mesterskab.

Lørdag middag skulle kvalifikationen køres. På trods af regnbyger henover natten, var banen knastør, så de 28 biler stadig ikke behøvede at have overvejelser omkring dækvalget. Jesper Gregersen tog på imponerende vis Pole Position foran Tue Lassen og Mads Østerbro – imponerende da Jesper havde 80kg succesballast med i bilen.

To kørere måtte desværre strække våben efter kvalifikationen. Mark Backhausen havde problemer gearkassen og kom desværre ikke tilbage på banen mere resten af weekenden. Jan Vestergaard fik også døje med teknikken og valgte at spare på materiellet resten af weekenden.


Foto: JJ Media
Jan Vestergaard fik kun kørt træningen og få omgange i kvalifikationen inden at han valgte at parkere bilen.

Mikkel Gregersen var også tæt på at måtte give op, men det lykkedes hans mekanikere at få udbedret et knækket hjulophæng.

Herefter blev blikket regelmæssigt rettet op i mod himlen, for at tjekke de drivende skyer. En kraftig haglbyge ved 14 tiden havde gjort banen spejlblank, men det nåede at tørre op igen inden heat 1 skulle køres 16.45. Mens bilerne holdt og ventede på at komme på banen, begyndte nye grå skyer at dukke op. Det gav nervøse trækninger hos alle holdene, og ikke mindst kørerne, for alle holdt jo klar på slicks.

Det var dog ikke værd at tage et sats på det tidspunkt, da den tørre bane ville ødelægge regndækkene i løbet af få omgange.


Foto: JJ Media
Kenneth Jerkel var på banen for første gang i denne sæson, og valgte samtidig at føre lidt valgkamp for hans mor Brigitte Klintskov Jerkel.

Der var drama allerede da røde lamper slukkede. Steffen Larsen knækkede en trækaksel i startøjeblikket, men heldigvis undgik alle kørerne ham, selvom han startede helt oppe som 4’er. Jørn Vestergaard kom ikke engang i 2. gear, da en gearforbindelse hoppede af på hans bil, hvorefter han måtte parkere bilen i rabatten i første sving.

Jesper Gregersen tog starten, men måtte afgive førstepladsen til Tue Lassen senere på første omgang. Morten Christensen havde fået en god start fra 5. startposition, og var hurtigt oppe som 3’er.


Foto: JJ Media
26 biler tog starten i heat 1.

Midtvejs i løbet byttede Tue og Jesper plads igen, men fortsatte med at lægge et hårdt pres på hinanden.

Alle kørerne fik dog en ekstra udfordring med blot 5 minutter tilbage af løbet. De truende grå skyer sendte nu regn ned over banen, så alle måtte være ekstra forsigtige for ikke at køre i sandkassen.

De to duellanter ude i front pressede dog stadig hinanden, og under en duel endte Tue Lassen desværre i sandkassen, på løbets allersidste omgang. Dermed kunne Morten Christensen køre en komfortabel andenplads hjem foran Mathias Valentin, der havde startet løbet tilbage på 6. pladsen. En af de andre titelkandidater, Brian Johannesen, var startet som 8’er, men kom i mål på en fin 4. plads, mens Mads Østerbro også måtte afgive en plads til Rasmus Holmegaard Hansen.


Foto: JJ Media
Jørn Vestergaard beviste at han stadig havde farten, på trods af en mindre pause fra motorsporten. Gearkabel problemer i heat 1, og en trækaksel i heat 2, gav ham desværre ikke nogle point på kontoen denne weekend.

Mathias Valentin var bedst i Rookieklassementet, mens debutanten Sebastian Hove tog en flot 2. plads og en generel 12. plads. Lucas Staub sikrede sig 3. pladsen foran Jørn Støvring.

Jimmy Bob Søgaard Jensen havde ført Oldboyskampen an, men måtte opgive, da hans kilerem hoppede af, og bilen derved ikke ladede mere. Dermed kunne Michael Scharstein føje endnu en sejr til CV’et, mens Leif Juhl tog en flot 2. plads foran Jesper Bendsen. August Christian Hansen, Brigitte Klintskov Jerkel, Kenneth Germann Thomsen og Jørn Støvring.

Der var gang værktøjet i paddock området lørdag aften, hvor mekanikerne arbejde hårdt på at få så mange biler køreklare igen til søndagens løb. Jørn Støvring havde tabt kølevandet under heat 1, og den manglende køling på motoren, det betød desværre at Støvring måtte lade bilen stå i søndagens løb.


Foto: JJ Media
Podiet efter heat 1 – Jesper Gregersen foran Morten Christensen og Mathias Valentin.

Men der var stadig 25 biler klar til start, og derved mindst 25 par øjne som gik og kiggede mod himlen – endnu en gang… 80 minutter før heatstart faldt regnen igen hårdt over banen, og de fleste var overbeviste om at det med sikkerhed betød regndæk til heat 2. Banen tørrede dog hurtigt og 10 minutter før heatet skulle køres, var der et helt tørt spor rundt på banen. Det betød at der blev satset på en blanding af tørvejrsdæk og regndæk gennem feltet.

Kim Villebæk startede fra Pole Position på regndæk men tabte i starten, og han måtte se Mike Hansen fra andenpladsen – på slicks – gå i front. Rasmus Holmegaard Hansen kom dog i front i et par omgange, inden at hans regnvejrsdæk også blev udklasseret af Mike Hansens tørvejsdæk. Mike opbyggede et stort forspring, inden at han måtte afgive føringen til Brian Johannesen, der også havde tørvejrsdæk på.


Foto: JJ Media
Jesper Bendsen var efter en mindre pause fra racerløb tilbage i Yokohama 1600 Challenge. Det var tæt på at blive til 2 Oldboys pokaler, men han måtte nøjes med en enkelt fra heat 1.

Mads Østerbro havde en dramatisk afkørsel på vej ud på start-mål langsiden, da bilen kastede bagenden og sendte Østerbro ind i jordvolden, der skærmer banen på indersiden. Bilen var helt omme på siden, inden at den landede på alle 4 hjul. En rystet kører kunne selv stige ud af bilen og besigtige skaderne, som heldigvis var primært kosmetiske. Der er dog lige et par timers pladearbejde for sidste års Rookie-mester.

Så skete præcis det samme som i gårsdagens løb – en byge kom ind over banen, og nåede lige at gøre alle kørere nervøse. Det holdt dog en kort pause med at regne på ca. en omgangs tid – og så kom regnen for alvor.


Foto: JJ Media
Kim Villebæk var uheldig med dækvalget i starten af løbet, og var endnu mere uheldig at skøjte af banen, da regnen endelig kom.

Alle kørerne på tørvejsdæk kæmpede sig rundt på banen, mens alle regnvejrsdækkene kom til deres ret. Det betød at Mathias Valentin på regndæk snuppede føringen af løbet med 3 omgange igen. Rasmus Holmegaard Hansen fik ny fart, efter at have været helt nede på 6. pladsen. På løbets allersidste omgang kom han forbi Brian Johannesen, der også mistede en placering til Steffen Larsen, ligeledes på regndæk, i næstsidste sving.

Så det endte med at blive Valentin foran Holmegaard Hansen og Larsen.

Mike Hansen og Jesper Gregersen havde en ubehagelig oplevelse på sidste omgang, da begge kørere på tørvejrsdæk akvaplanede ind over græsset, under nedbremsningen for enden af publikumslangsiden. Heldigvis kom de begge tilbage på banen igen, og kunne gennemføre på henholdsvis 5. og 7. pladsen.


Foto: JJ Media
Leif Juhl havde en fantastisk weekend, med en flot 2. plads i heat 1, og ikke mindst avancement i Oldboysmesterskabet.

Michael Scharstein på regndæk var smuttet forbi de to, efter at have været helt nede på 13. pladsen. Så stor indvirkning havde dækvalget i starten og slutningen af løbet. Scharstein tog samtidig hans 8. sejr i Oldboysmesterskabet i år, og henviste Jimmy Bob Søgaard Jensen, Kenneth Germann Thomsen, Jesper Bendsen, August Christian Hansen og Leif Juhl til de efterfølgende pladser.

Med den generelle sejr tog Mathias Valentin naturligvis også sejren i Rookiemesterskabet, og endnu en gang var det foran Sebastian Hove, som for øvrigt sluttede på en flot 10. plads i hans allerførste weekend nogensinde i en racerbil, efter at have kørt gokart gennem mange år. Lukas Staub tog sig af den sidste pokal.


Foto: JJ Media
Både Mike Hansen (98) og Brian Johannesen (66) var på tørvejrsdæk, og de kæmpede kofanger mod kofanger – indtil regnen kom.

På trods af de svære forhold i begge heats, var der ingen Safety Car på banen, og kun 5 kørere måtte i weekendens løb trækkes ud af sandet. Meget flot kørsel af alle kørerne i Yokohama 1600 Challenge.

Weekendens resultater betyder at Brian Johannesen er gået i front af DIF Danmarksmesterskabet, mens Jesper Gregersen er hoppet op på 2. pladsen foran Morten Christensen, Tue Lassen, Mike Hansen og Mathias Valentin. Med 3 løbsweekender tilbage er der blot 33 point mellem disse 6 kørere, så absolut intet er afgjort.

Der er ikke helt den samme spænding i Rookiemesterskabet, hvor Mathias Valentin har næsten to løbs pointforspring til Lukas Staub, mens Jørn Støvring tabte værdifulde point på grund af den ødelagte toppakning.


Foto: JJ Media
Podiet i heat 2 – Mathias Valentin foran Rasmus Holmegaard Hansen og Steffen Larsen.

I Oldboysmesterskabet har Michael Scharstein igen udbygget føringen, hvor Leif Juhl nu indtager 2. pladsen foran Jørn Støvring, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Mark Backhausen. Mens Scharstein er stukket lidt af, er der kun 6 point mellem Juhl, Støvring, Jensen og Backhausen.

Om mindre end to uger er Yokohama 1600 Challenge tilbage på banen igen. Det sker i forbindelse med Night Race på Padborg Park, hvor alt kørsel skal afvikles på blot en dag for klassen.

Så er du vild med Yokohama 1600 Challenge, har du altså 4 muligheder for se dem samme dag, den 2. september.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.