Gul weekend på Djursland

Det blev en ren gul weekend, da Yokohama 1600 Challenge kørte den næstsidste afdeling af dette års mesterskab på Ring Djursland.

24 kørere var i aktion henover weekenden, og der blev leveret masser af tæt ræs gennem hele feltet.

Inden weekenden startede førte Brian Johannesen an i DIF Danmarksmesterskabet, mens Jesper Gregersen ikke lå langt bagved, med Morten Christensen og Tue Lassen lige bagved.

I Oldboysmesterskabet havde Michael Scharstein allerede inden weekenden kørt nok point hjem til ikke at kunne hentes i mesterskabet, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen, Mark Backhausen og Leif Juhl var indenfor få point i kampen om de to sidste pokaler.

Mathias Valentin havde et godt forspring til Lukas Staub og Jørn Støvring, og han havde muligheden for at lukke mesterskabet denne weekend.


Foto: JJ Media
Mads Melin var ude at køre på Ring Djursland for første gang, men var hurtigt oppe i fart allerede efter få omgange.

Lørdagen startede på en lidt kold asfalt, men med solen skinnende på den, kom der stille og roligt mere varme i banen.

Jesper Gregersen var den hurtigste mand i træningen foran Mathias Valentin og Mikkel Gregersen. Nytilkomne Henrik Eilertsen fik en forrygende debut med 11. hurtigste tid ud af de 23 kørere som var på banen i træningen. Henrik er meget erfaren indenfor gokart, men har ikke tidligere kørt asfaltbaneløb. Så det må siges at være en helt forrygende debut en i helt hvid Peugeot 207.

En anden debutant i weekenden, Mads Melin, havde lejet en Renault Clio 2 1,6 af Søren Lyck, og han fandt sig hurtigt til rette på banen med 17. bedste tid.


Foto: JJ Media
Steffen Larsen blev færdig med at bygge en VW Scirocco gadebil om til racerbil i ugen optil løbet. Men allerede nu viser den et meget spændende potentiale.

I kvalifikationen var billedet fra træningen meget tæt på at gentage sig. Jesper Gregersen kørte sig til en suveræn Pole Position foran Tue Lassen og Mikkel Gregersen. Oprindeligt skulle Mathias Valentin have startet 2’er. Siden sidste weekend, hvor de fik deres Suzuki Swift Sport årgang 2007 godt og grundigt bulet, havde de været ude at købe den Suzuki Swift Sport årgang 2012, som Tommy Nygaard og Mads Frederiksen tidligere har kørt DM titler hjem med. Uheldigvis havde teamet havde fået byttet rundt på de forreste og bagerste fælge på bilen, og med forskellig indpresning på dem, stak dækkene ud over skærmkanterne bagpå, og resulterede derved i at alle tider blev annulleret, og han skulle starte bagerst.

Lukas Staub var uheldig at få problemer med gearkassen, så teamet måtte i gang med at skifte den henover aftenen. Lukas var dog køreklar til begge heats søndag.


Foto: JJ Media
LMC teamet med Lars Christensen (55) i front foran sønnen Morten (111).

Steffen Larsen havde en helt nybygget VW Scirocco med til start, men den elektronikken gav ham desværre problemer flere gange i løbet af weekenden, da moderne sikkerhedsfunktioner som ESC lavede sjove ting. Han fik dog pænt fart i den i kvalifikationen med 12. hurtigste tid, men gennemførte ikke nogen af heatene på grund af elektroniske drillede lidt. Men der er masser af potentiale i bilen, når han møder op til finaleløbet med disse problemer løst.

En kører som trods ihærdige forsøg, ikke fik kørt meget i weekenden var Lars Christensen. Efter blot 4 omgange i kvalifikationen fik han desværre skiftet til 2. gear i stedet for 4., og så sagde hans motor ikke så godt mere. Teamet forsøgte at reparere den, og troede egentlig også at den var klar – men på vej til heat 1, kom der igen mærkelige lyde, og han lod herefter bilen stå resten af weekenden. En træls afslutning på weekenden for Lars – men så måtte han jo bare støtte op om sønnen Morten Christensen.


Foto: JJ Media
Tue Lassen avancerede i mesterskabet denne weekend, og er nu førsteudfordrer til DM titlen.

Søndag klokken 9.15 var det tid til heat 1. I front fik Jesper Gregersen en god start og kunne holde Tue Lassen og Mikkel Gregersen på god afstand. Selv om Mikkel lå og lurede på Tue gennem hele løbet, var der ikke nogen oplagt overhalingsmulighed, og de tre sluttede derfor i samme rækkefølge.

Men bag dem skete der ting og sager. Brian Johannesen fik en flyvende start, og var helt oppe som 4’er, men blev hårdt presset af Mike Hansen og Morten Christensen gennem hele løbet.

Bag de 3 kørere skete der imidlertid ting og sager. På første omgang er Kim Villebæk, Mads Østerbro, Rasmus Holmegaard Hansen og Michael Scharstein uheldige at komme i kontakt med hinanden. Scharstein måtte udgå med bøjet sporstang og bærearm, mens de tre andre kunne fortsætte. Rasmus røg langt tilbage i feltet, men fik kæmpet sig i mål på en 18. plads, i et heat hvor bilen lagt fra kørte optimalt. Både Rasmus og Mads var heldige i det hele taget at komme i mål, da deres fælge havde mistet et stort stykke, men stadig nok til at dækket kunne holde luft.

Faktisk så sluttede Mads Østerbro på den vigtige 8. plads, hvilket betød at han skulle starte fra Pole Position i heat 2.


Foto: JJ Media
Mirza Lovic viste at han havde farten til at være med helt fremme denne weekend. Men heldet var ikke helt med ham i heat 2.

I Rookiemesterskabet vandt Mathias Valentin heatet foran Mads Melin og Henrik Eilertsen, begge havde nogle fantastiske debuter, hvor de sluttede henholdsvis 16’er og 17’er.

Jørn Vestergaard fik langt om længe mekanisk styr på den Suzuki Swift Sport, som han havde lejet, og vandt heatet i Oldboysmesterskabet foran Mark Backhausen og Jimmy Bob Søgaard Jensen, der havde en tæt duel gennem en stor del af løbet. Leif Juhl kom ind på en 4. plads, mindre end et halvt sekund fra Jimmy Bob Søgaard Jensen, så de var enige om at de havde haft en fed kamp.

Heat 2 blev startet klokken 14.10, og der kom hurtigt action på drengen. Mads Østerbro kom fint af sted foran Mirza Lovic, mens Brian Johannesen kom forbi Morten Christensen og Mike Hansen i starten, og kunne indtage 3. pladsen. Midt i feltet kom det til en berøring, så Jimmy Bob Søgaard Jensen snurrede rundt og holdt på tværs af banen. Mads Melin havde desværre ikke nogen steder at køre hen, og endte derved med at give Jimmy en kæmpe bule i passagerdøren, men begge kunne fortsætte heatet.


Foto: JJ Media
Henrik Eilertsen havde lidt tekniske drillerier i kvalifikationen og heat 1, hvor henholdsvis termostaten på motoren gav op, og heat 1, hvor bilen gik i nødprogram, og måtte startes igen. Alligevel kom der pokaler med hjem fra weekenden.

På løbets anden omgang var der igen ballade i Depotsvinget. Mikkel Gregersen lavede et sent dyk på Brian Johannesen i kampen om 3. pladsen, men kom for langt og puffede Mirza Lovic rundt. Det gav en masse dønninger i feltet, og pludselig var det Østerbro der førte an foran Mikkel Gregersen, Tue Lassen, Mathias Valentin og Jesper Gregersen.

Den stilling holdt dog ikke længe, da Mathias Valentin havde masser af fart, og gik i front af løbet, men hårdt presset af både Jesper og Mikkel Gregersen, der nu indtog 2. og 3. pladsen. Med 5 omgange tilbage af løbet, kunne Jesper dykke indenom Mathias, og tog derved weekendens 2. sejr, mens Mathias Valentin sluttede 2’er foran Mikkel Gregersen. Dermed var bordet ryddet som suverænt hurtigste mand, med bedste tid i både træning, tidtagning, heat 1 og heat 2 samt to løbssejre.


Foto: JJ Media
Podiet efter heat 2 – Jesper Gregersen foran Mathias Valentin og Mikkel Gregersen.

Mathias Valentin sikrede sig weekendens anden løbssejr, men denne gang var det foran Henrik Eilertsen og Lukas Staub.

Jørn Vestergaard tog weekendens anden sejr i Oldboysmesterskabet, mens Mark Backhausen og Michael Scharstein havde en tæt duel omkring 2. og 3. pladsen henover de sidste omgange i løbet. De sluttede dog i nævnte rækkefølge.


Foto: JJ Media
Jørn Vestergaard var suveræn i Oldboysmesterskabet denne weekend – og han kommer efter planen også til finalen om 2 uger.

Weekendens resultater betyder (naturligvis) at Michael Scharstein stadig ligger 1’er i Oldboysmesterskabet, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen nu er blot et point foran Mark Backhausen, mens Leif Juhl har et lille hul op til de to andre.


Foto: JJ Media
Jimmy Bob Søgaard Jensen ligger aktuelt på andenpladsen i Oldboysmesterskabet, men kan ikke vide sig sikker på noget endnu.

I Rookiemesterskabet har Mathias Valentin nu pointmæssigt sikret sig titlen foran Lukas Staub, som har en pæn føring over Jørn Støvring. Så de tre pokaler er næsten fordelt, men alt kan stadig ske til finalen.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab har vi fået ny mand i front, nemlig Jesper Gregersen. Men eminent kørsel gennem weekenden indtager han nu første pladsen, mens Brian Johannesen er 2’er foran Tue Lassen og Morten Christensen.

Yokohama 1600 Challenge har dog den regel at man skal smide de to dårligste løbsresultater væk i mesterskabsstillingen, og det betyder at Jesper Gregersen stadig fører, men med Tue Lassen på andenpladsen og Brian Johannesen og Morten Christensen med samme pointantal på 3. pladsen.


Foto: JJ Media
Jesper Gregersen (6) passede målstregen i suveræn stil i både heat 1 og 2 denne weekend, og fører nu også DIF Danmarksmesterskabet.

Der kan dog stadig nå at ske mange forskydelser i mesterskaberne, når den altafgørende finale køres på FDM Jyllandsringen om 2 uger, den 30. september og 1. oktober.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.