Afgørende fase indledes

Yokohama 1600 Challenge går ind i en afgørende fase, når den 7. og næstsidste afdeling af dette års mesterskab køres.

23 biler er efter planen klar, når bilerne triller ud på den kuperede asfalt på Ring Djursland.

Brian Johannesen fører aktuelt DIF Danmarksmesterskabet foran Jesper Gregersen og Morten Christensen. Tue Lassen, Mike Hansen og Mathias Valentin ligger også på lur efter medaljer, og hvis de får en god weekend på Djursland, kan de måske også snakke med om guldmedaljen.

Der er en regel i Yokohama 1600 Challenge, at man skal smide de to dårligste resultater væk. Det er endnu for tidligt, og for kompliceret at begynde at nævne detaljer omkring dette i denne optakt, men det er de samme 6 personer som også er i spil her – med diverse små ændringer omkring placeringerne.


Foto: JJ Media
Rasmus Holmegaard Hansen har indtil videre kun en podieplads i denne sæson. Men han går efter at få mindst en pokal mere til hylden denne weekend.

Denne såkaldte smid-væk regel har vi hverken i Rookie- eller Oldboysmesterskabet.

Derfor er Michael Scharstein allerede nu blevet mester i Oldboysmesterskabet. Det er 3. gang i karrieren at han vinder denne titel, efter at have vist suveræn kørsel gennem hele sæsonen. Selv om motoren drillede i Padborg ved den forrige afdeling, lykkedes det alligevel at køre point nok hjem, da heat 2 ved det løb, samtidig ikke var pointgivende. Tillykke med titlen til Michael Scharstein.

Men kampen om 2. pladsen er utrolig intens. Aktuelt er Jimmy Bob Søgaard Jensen på andenpladsen foran Mark Backhausen og Leif Juhl samt Jørn Støvring. Juhl er i skrivende stund ikke tilmeldt løbet på Ring Djursland, da hans gule Toyota Corolla ikke helt så ud som da den kom ud fra fabrikken, efter uheldet i heat 1 i Padborg. Men forhåbentlig får han den klar, til at kæmpe med på Djursland i den kommende weekend.

I Rookiemesterskabet fører Mathias Valentin an, og han er også klar til at køre igen, efter hans uheld på Padborg. Mekanikerne i teamet har arbejdet hårdt derhjemme, for at få ham ud at køre igen, og han melder sig helt køreklar igen. Lukas Staub er førsteudfordrer til Valentin, men der er et pænt hul mellem de to. Men vi så i Padborg, hvor hurtigt at ting kan ændre sig. Så man kan aldrig vide sig sikker, får at pointene er på kontoen. Jørn Støvring ligger næsten ligeså langt bag Staub, men har også snuppet en generel sejr i Rookiemesterskabet i denne sæson, så intet er umuligt i den henseende.


Foto: JJ Media
Efter to weekender uden podiepladser, fik Tue Lassen endelig sølvtøj med hjem igen i Padborg. Det momentum håber han at kunne videreføre på Djursland, hvor et avancement i DIF Danmarksmesterskabet også står højt på ønskelisten.

Der kommer også 2 nye kørere i Yokohama 1600 Challenge feltet på Ring Djursland.

Mads Melin har lejet den brune kaffebil af Søren Lyck, og har efter en enkelt start i Legend Car for et par år siden på FDM Jyllandsringen, nu fået lyst til at prøve en forhjulstrukken Renault Clio 2 1,6 af på Djurslands bakker. Mads kommer også til at deltage i Rookiemesterskabet denne weekend.

Henrik Eilertsen har været ude at investere i egen bil, og stiller for første gang i et asfaltbaneløb. Han har stor erfaring fra gokartbanerne, hvor han har vundet to Danmarksmesterskaber. Men nu har han fået mod på at køre ræs i en racerbil, og har købt den Peugeot 207 som tidligere er blevet kørt af Dennis Bannergaard. Bilen er dog ikke til at kende mere, da den ikke længere har den gule farve, som ellers var kendetegnende for Bannergaard gennem alle årene. Henrik deltager både i Rookie- og Oldboysmesterskaberne denne weekend.

Derudover er Kenneth Germann Thomsen også med i feltet igen, og her bliver det spændende at se, som den grå Honda CRX kan være med fremme i feltet – og ikke mindst Oldboysmesterskabet.


Foto: JJ Media
Mikkel Gregersen har haft en sæson fuld af op- og nedture. Men med 3 sejre og i alt 5 besøg på podiet, på 11 heats, fire gange nul point i løbet af sæsonen kostet dyrt i mesterskabet. Men top-5 i mesterskabet er stadig muligt, hvis der bliver scoret mange point i de sidste 4 heats.

Da der kun blev kørt et tællende heat på Padborg Park sidste gang, skal der heller ikke fordeles helt så meget succesballast mellem bilerne.

Mikkel Gregersen bliver tungest med 50kg, efter fulgt af Tue Lassen, Steffen Larsen, Morten Christensen og Mike Hansen, med henholdsvis 40, 30, 20 og 10kg succesballast.

Steffen Larsen har i øjeblikket travlt i værkstedet hjemme i Ishøj, da han er ved at færdiggøre en VW Scirocco, der vil blive den første i Yokohama 1600 Challenge. Han er lidt under tidspres, men håber at være klar til weekenden. Det bliver rigtig spændende at se en ny bil på banen, og ikke mindst at få endnu en turbo bil i klassen, efter at vi kun har set en Fiat 500 Abarth de seneste par sæsoner.

Og så har vi hørt en lille fugl synge om at der også er en anden kører, som kommer i en ny bil… Men folk må jo komme til Ring Djursland for at se, hvem det er, og hvad det er for en bil.

Tidsplanen er som følger (med ret til ændringer forbeholdes) – opdateret 14.9:

Lørdag
Træning 09.00-09.20
Kvalifikation 11.20-11.40

Søndag
Løb 1 09.15-09.35
Løb 2 14.10-14.30

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.