Nu skal DM afgøres

Efter 7 weekenders intense dueller og kampe, skal Yokohama 1600 Challenge afgøres denne weekend på FDM Jyllandsringen.

Finalen får 22 deltagere på banen, og 4 mænd kan i teorien stadig blive DIF Danmarksmester.

Reglerne siger at man skal trække sæsonens to dårligste resultater fra, og når man har gjort det, så er det aktuelt Jesper Gregersen som fører mesterskabet foran Tue Lassen, mens Morten Christensen og Brian Johannesen ligger på en delt 3. plads. Der er dog stadig 50 point at køre om, så der kan nå at ske mange forskydninger blandt de fire kørere.


Foto: JJ Media
Mike Hansen har gennemført hvert eneste heat i denne sæson, og har udelukkende kørt top 10 resultater hjem. Han vil meget gerne have en top 5 placering i mesterskabet med hjem, efter denne weekend.

I Rookiemesterskabet har Mathias Valentin sikret sig point nok til ikke at kunne hentes mere, mens Lukas Staub på andenpladsen blot skal gennemføre et af weekendens heats for at kunne sikre sig andenpladsen. Hvis Jørn Støvring skal fravriste ham andenpladsen, skal Staub udgå af begge løb og Støvring skal vinde begge heats. Så den er ikke helt i hus endnu, men meget tæt på.

Michael Scharstein har styr på 1. pladsen i Oldboysmesterskabet, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen og Mark Backhausen blot er adskilt af et point i kampen om andenpladsen. Leif Juhl har stadig en teoretisk chance for at snuppe en pokal, men så skal han have godt med fart på den gule Toyota Corolla – og i skrivende stund er han end ikke tilmeldt løbet. Men han har været med til alle de andre danske weekender, så mon ikke at han også dukker op denne gang.

Jesper Gregersen får ikke nogen let weekend, da han skal fyldes helt op med 80kg succesballast efter dobbeltsejren på Ring Djursland. Tue Lassen skal ligesom Mikkel Gregersen have 60kg med i bilen. Mathias Valentin kan nøjes med 40kg, og Brian Johannesen samt Mike Hansen skal have 20kg med hver. Dermed har Morten Christensen de bedste vægtmæssige forudsætninger for weekenden blandt titelkandidaterne, mens de 20kg hos Brian Johannesen næppe heller får den store vægtmæssige indflydelse.


Foto: JJ Media
Jørn Vestergaard var i gang med at drille de sædvanlige Oldboyskørere sidste gang på Ring Djursland, hvor han tog en sejr i begge heats. Det er noget han helt sikkert gerne vil slutte sæsonen af med at gøre igen på FDM Jyllandsringen.

Men der er en god håndfuld kørere udover de førnævnte, som gerne vil slutte sæsonen på podiet. Mads Østerbro og Kim Villebæk har sæsonen igennem snust rundt omkring top 4-5 stykker, og vil helt sikkert gøre næsten alt for at slutte sæsonen af med deres første generelle pokal til finalen. Sidste års DM 4’er, Rasmus Holmegaard Hansen, har ikke haft heldet med sig i år, og har kun fået en enkelt pokal med hjem, men han plejer at være hurtig på FDM Jyllandsringen.

Og så er der en mand som vi ikke skal glemme. Denne weekend stiller 2012 mesteren Tommy Nygaard op igen i Yokohama 1600 Challenge, og selvom han skal have 80kg succesballast med i bilen, plejer han altid at være lynhurtig på FDM Jyllandsringen. Så bliv ikke overrasket, hvis han står på et af trinnene på podiet i løbet af søndagen.


Foto: JJ Media
Kim Villebæk kunne godt tænke sig at slutte sæsonen af med et avancement i mesterskabet. Men den kræver at den grønne Suzuki Swift Sport skal være helt fremme i begge heats.

Kom gerne op af sofaen og tag af sted til FDM Jyllandsringen, for at se en søndag fyldt med spænding og action, og opleve suset og intensiteten ude på banen. Men hvis du ikke har mulighed for det, kan du følge det direkte på TV2 Sport samt TV2 Play – måske bliver begge vores heats vist på tv, men det har vi ikke fået bekræftet.

Udover Yokohama 1600 Challenge, er der også en masse andre mesterskaber som skal afgøres den eftermiddag, bl.a. DTC, så der er ingen grund til at planlægge andre gøremål den eftermiddag.

Vi håber at se en masse tilskuere ude på banen, til en kanon afslutning på sæsonen.

Tidsplanen er som følger (med ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 09.05-09.25
Kvalifikation 11.40-12.00

Søndag
Løb 1 12.40-13.00
Løb 2 14.45-15.05

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.