Kort fornøjelse til Night Race

Det blev desværre til en kort fornøjelse for Yokohama 1600 Challenge i forbindelse med Night Race på Padborg Park.

Den 6. afdeling af dette års mesterskab skulle køres på den sønderjyske bane, og allerede på forhånd vidste kørerne, at det ville blive en hektisk dag, hvor det hele skulle afvikles på blot en dag modsat normalen på 2 dage.

Et flot felt på 23 kørere havde meldt deres ankomst, så alt var som det plejede på den front.


Foto: JJ Media
Kim Villebæk (12) og Brian Johannesen (66) har ofte været i duel i år, og denne weekend var ingen undtagelse.

Brian Johannesen lå i front af det generelle DIF Danmarksmesterskab foran Jesper Gregersen og Morten Christensen, med Tue Lassen, Mike Hansen og Mathias Valentin på de efterfølgende pladser.

I Oldboysmesterskabet havde Michael Scharstein en solid føring, mens Leif Juhl, Jørn Støvring, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Mark Backhausen alle var klar til at kæmpe intenst om andenpladsen. Støvring var desværre ikke blevet klar efter de tekniske problemer sidste gang, men der var stadig lagt op til en god kamp mellem de kørere.

Mathias Valentin førte an i Rookiemesterskabet, foran Lukas Staub og Jørn Støvring, med nytilkomne Sebastian Hove på 4. pladsen.


Foto: JJ Media
Mads Østerbro var hoppet i en Peugeot 208 denne weekend, da hans 207’er stadig ikke var klar efter hans afkørsel ved den forrige afdeling.

Lørdag middag skulle træningen afvikles. På en perfekt sensommerdag med omkring 20 graders varme satte Mikkel Gregersen den hurtigste tid foran Morten Christensen og Jesper Gregersen. Der var dog tidligt drama for Jacob Hansen. Efter kun få omgange måtte han parkere bilen og skynde sig ud af den, da kabinen pludselig blev fyldt med røg. Heldigvis kunne kan konstatere at det blot var en ledning der var brændt, og kunne hurtigt få det fikset inden kvalifikationen.

Den skulle afvikles små to timer senere, hvor der for alvor blev givet gas oppe i front. Da de 20 minutters kørsel var gået, så det ud som om at det ville blive en ren gul første startrække med Jesper Gregersen foran lillebror Mikkel – men uheldigvis var Jespers bil en anelse for let, i forhold til det som den minimum skulle veje ifølge reglementet. Og det resulterede i en diskvalifikation og dermed sidste startplads i heat 1.


Foto: JJ Media
Mirza Lovic (35) gjorde comeback i banesporten efter 7 sæsoner ude af en racerbil. Her ses han foran Mathias Valentin og Kim Villebæk (12).

Dermed skulle Mikkel Gregersen starte på Pole Position foran Tue Lassen og Steffen Larsen.

Jacob Hansen måtte desværre strække våben i kvalifikationen, da han stødte ind i tekniske problemer igen. På grund af den stramme tidsplan kunne han ikke få bilen repareret til løbene, og måtte derfor tilbringe resten af dagen som tilskuer.

Mikkel Gregersen fik en rigtig fin start på heatet, mens Tue Lassen var under hårdt pres fra Steffen Larsen. Det lykkedes Lassen at holde sig foran Larsen.


Foto: JJ Media
Lukas Staub er for alvor ved at finde sig til rette i klassen, og han bliver hurtigere og hurtigere i den lille Citroen Saxo VTS.

Der var drama længere nede i feltet, da Lukas Staub og Leif Juhl var uheldige at komme i kontakt med hinanden umiddelbart efter starten. Juhl røg hårdt ind i autoværnet med først forenden af den gule Toyota Corolla, hvorefter bagenden også fik en tur. Det udløste en Safety Car med det samme, da banepersonalet gerne ville være sikker på at der ikke var sket noget med Leif, som følte sig lidt omtåget lige efter uheldet. Heldigvis var han helt frisk, da han lige fik sundet sig lidt.

Dermed var der kun 4 minutter tilbage af løbet, da det blev frigivet igen, og det gav ikke mange muligheder for at overhale – i hvert fald ikke i top 7.

Jesper Gregersen havde fart på fra sidste startplads, og faktisk nåede han hele vejen op til 8. pladsen, på kun 6 omgange med fuld fart ude på banen. Virkelig flot kørsel.


Foto: JJ Media
Starten på heat 1 – Mikkel Gregersen (23) med et pænt hul til Tue Lassen (44) og Steffen Larsen (2).

Men forrest i feltet vandt Mikkel Gregersen foran Tue Lassen og Steffen Larsen. Dermed kunne Larsen tage sin podieplads nummer 50 i klassen! En kæmpe bedrift for den tredobbelte mester i klassen.

I Rookiemesterskabet vandt Mathias Valentin foran Sebastian Hove og Lukas Staub. Hove havde i hans blot anden løbsweekend startet helt oppe som 10’er, men faldt lidt tilbage i feltet, da starten gik. Men han beviste endnu en gang, at han har god fart på, og kan blive rigtig giftig næste år, når han efter planen skal køre fuld sæson.


Foto: JJ Media
Flere af de garvede kørere i Yokohama 1600 Challenge så kun Sebastian Hoves bil fra denne vinkel i weekenden.

Jimmy Bob Søgaard Jensen vandt sin første sejr i Oldboysmesterskabet i denne sæson, da han lavede en flot overhaling på Mark Backhausen på næstsidste omgang. De to Peugeot 106 kørere havde en fantastisk og fair duel, hvor der ikke blev givet mange centimeter til konkurrenten. De to krydsede målstregen blot 0,3 sekund fra hinanden. Michael Scharstein fik bilen reddet hjem på en 3. plads, med en halvsløj motor, som teamet ellers var sikker på at de havde fået løst inden weekenden. Men for ham er det ikke nødvendigvis sejre som tæller, men bare at samle point til Oldboysmesterskabet, som han er meget tæt på at få lukket.


Foto: JJ Media
Jimmy Bob Søgaard Jensen tog den første sejr i Oldboysmesterskabet i år, og leverede en fantastisk duel med Mark Backhausen.

Solen var så småt på vej ned mod horisonten, da starten gik på heat 2 – et heat som desværre skulle få en meget dramatisk og hurtig afslutning efter mindre end et minuts kørsel.

I Big Mag svinget skete der et massesammenstød, hvor hele 5 biler var involveret. Kolde bagdæk var en medvirkende årsag, plus at bilerne kørte på den anden side af 100 kilometer i timen i det delvis blinde sving, så der kun var meget kort tid at reagerer på. Der lå vragdele over store dele af banen, og når man ser videooptagelserne efterfølgende, var det kun rent held, at ikke flere biler blev involveret. Kim Villebæk, Mathias Valentin, Morten Christensen, Jesper Gregersen og Steffen Larsen var alle med, hvor den sidstnævnte slap billigst fra uheldet, da han nåede at undvige ud i sandkassen uden at ramme andre kørere, men bare ikke kunne komme fri derfra igen. Der var materielle skader på de 4 andre biler, i varierende grad.

Der kom øjeblikkeligt Safety Car på banen, og kort tid efter blev løbet helt afbrudt, og ikke startet igen.


Foto: JJ Media
Morten Christensen var desværre en af de kørere som var involveret i uheldet i heat 2.

Værst gik det for Mathias Valentin, der måtte en tur på hospitalet med bøjet ribben, en øm lunge og en kraftig hjernerystelse. Fra klassens side ønsker vi ham god bedring, og håber snart at se ham tilbage på racerbanerne igen.

Det er heldigvis meget meget sjældent at sådanne uheld sker, og vi skal helt tilbage til 2013 i klassens historie, for at finde et uheld med mere end blot 2 biler involveret, og faktisk skal vi helt tilbage til 2011, hvor vi senest oplevede at en kører måtte overnatte på hospitalet – heldigvis.


Foto: JJ Media
Det var lige ved at Mike Hansen skulle til at bruge lyset på hans bil for alvor, da mørket så småt begyndte af falde ved starten på heat 2.

Det hører heldigvis til sjældenhederne at der sker så grimme uheld i klassen, og når det så sker, er bilerne så sikre, at kørerne slipper derfra med kun småskrammer.

Derved blev det til en meget kort fornøjelse for kørerne i Yokohama 1600 Challenge i forbindelse med Night Race 2017.


Foto: JJ Media
Fototekst: Michael Scharstein har så godt som titlen i hus i Oldboysmesterskabet.

Det var også meget begrænset, hvad der skete i mesterskabsstillingerne i forhold til forskydninger i toppen.

Brian Johannesen fører fortsat det generelle DIF Danmarksmesterskab foran Jesper Gregersen og Morten Christensen.

Michael Scharstein fører i Oldboysmesterskabet, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen er rykket op på 2. pladsen foran Mark Backhausen, Leif Juhl og Jørn Støvring.

I Rookiemesterskabet er stillingen uændret med Mathias Valentin foran Lukas Staub og Jørn Støvring.


Foto: JJ Media
Mark Backhausen har gode chancer for en mesterskabspokal i Oldboysmesterskabet i år – men han ville også gerne have haft den store pokal fra heat 1 med hjem fra denne weekend.

Vi ses på Ring Djursland om 14 dage til den næstsidste afdeling af dette års Yokohama 1600 Challenge mesterskab.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.