Yokohama 1600 Challenge klar til en super sæson

Yokohama 1600 Challenge er klar til en super sæson, når sæsonen starter i den kommende weekend på FDM Jyllandsringen.

24 biler er tilmeldt indtil videre, og der er rigtig mange kandidater til sejrene og ikke mindst podiepladserne i år.

Sidste års DIF Danmarksmester Mads Hedegaard Frederiksen er skiftet videre til en anden klasse, mens DM 2’eren Steffen Larsen kun kører udvalgte løb i klassen, og i stedet kører en sæson i udlandet.

DM 3’eren fra de seneste to år, Brian Johannesen, er tilbage i feltet, men har skiftet bilen til en Suzuki Swift Sport, som vi tidligere har set Ole Petersen og Jonas Nielsen køre i. Han har dog bibeholdt de hvide og orange farver, der altid har præget hans biler.

Rasmus Holmegaard Hansen er tilbage i den Peugeot 207, der indbragte ham en 4. plads i mesterskabet sidste år, og efter to podiepladser sidste år, går han efter at få nogle af de helt store pokaler med hjem fra weekenderne – og mon ikke også når sæsonen er slut…?


Foto: JJ Media

Sidste års Oldboysmester Michael Scharstein er klar til sin 11. sæson i klassen, og han er faktisk den eneste kører der har kørt samtlige løb siden 1600 Challenge navnet blev indført i 2007. Samtidig blev han også 5’er i mesterskabet sidste år, så han kan formentlig også blande sig i toppen denne sæson.

I år får vi også en brødrepar i klassen. Jesper Gregersen vender tilbage til klassen efter nogle sæsoner i andre klasser, mens hans bror Mikkel Gregersen vender tilbage fra Supertourisme klassen, hvor han sluttede 3’er i Rookiemesterskabet. Begge har tidligere kørt sejre hjem i Yokohama 1600 Challenge, så man skal nok holde godt øje med de 2 gule Honda CRX racere i år.

Sidste års Rookiemester Mads Østerbro er tilbage i den samme Peugeot 207 igen, og han viste rigtig god fart, ligesom hans duellant Kim Villebæk også gjorde. Begge har også muligheder for podiepladser i år.

Tue Lassen kommer tilbage til klassen, efter et par års pause, i den Peugeot 207 som Brian Johannesen og Karsten Olsen har kørt konstant i Top 4 i mesterskabet siden 2014. Med både Pole Position og løbssejre på CV’et, kan han også blive meget giftig.

Rookiemesteren fra 2015 Mike Hansen har opgraderet til en ca. 10 år nyere bil, og skal fra nu af køre i en Suzuki Swift Sport, som vi senest har set Bernth Stott Jørgensen køre i. Med tre podiepladser gennem 2016 sæsonen, kan han også godt blande sig i toppen.

Søren Lyck er tilbage i feltet og deltager i år i en Renault Clio 2 1.6, som vi tidligere har set bl.a. Brian Jakobsen og Leif Juhl køre i. Den kommer i det traditionelle kaffedesign som hans tidligere biler også havde. Bilen har stadig nogle topplaceringer til gode, men Lyck har tidligere vist at han godt kan få bilerne frem i feltet, og endda også køre podiepladser hjem. Så det bliver spændende at følge en lille bil, der er den eneste af dens type i feltet.

Brigitte Klintskov Jerkel er også tilbage i feltet til åbningsløbet. Hun gjorde det rigtig flot i hendes debutsæson sidste år, men var ofte plaget af tekniske problemer, så hun kun sjældent kunne køre en hel weekend med fuld fart fra start til slut. Det bliver forhåbentlig bedre i år, i de udvalgte løb som hun deltager i.

Vi har tre kørere der deltager i Rookiemesterskabet ved Åbningsløbet. Asger Amor var ude og snuse lidt til klassen ved to weekender i 2016 og viste top 10 fart i bilen. Mathias Valentin kommer fra gokart, hvor han også har vist rigtig gode takter, mens Lukas Staub er helt grøn i bilsporten, mens han tidligere har kørt bl.a. speedway.


Foto: Søren Lyck

Kampen om Oldboysmesterskabet kommer til at stå mellem den førnævnte Scharstein, Jimmy Bob Søgaard Jensen, Lars Christensen, Mark Backhausen, Leif Juhl, Dan Jakobsen og muligvis også Brigitte Klintskov Jerkel, der sluttede 4’er i mesterskabet i 2016. Det kommer dog an på hvor stor en del af sæsonen som hun har mulighed for at køre, da hendes civile arbejde i Folketinget samt Byrådet i Greve tager en stor del af hendes tid.

Yokohama 1600 Challenge kan i år følges på tv, når vi kører sammen med DTC løbene. Denne weekend bliver vores heat 2 sendt direkte på TV2 Sport og TV2 Play, så hvis I ikke har mulighed for selv at komme ud på banen, så kan I også følge os hjemme fra sofaen, terrassen eller sommerhuset, eller hvor I end måtte være.

Ligesom i de seneste sæsoner har medlemmer af Dansk Metal gratis adgang til alle sæsonens løb, mod fremvisning af deres medlemskort.

Tidsplanen for den første weekend lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9.30
Kvalifikation 13.50

Søndag
Løb 1 11.20
Løb 2 13.30

Vi håber at se rigtig mange tilskuere ude på banen, til en forrygende sæsonstart. Og husk – allerede næste weekend er vi i gang igen på Padborg Park til vores 2. afdeling.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.