Forrygende åbningsweekend for Yokohama 1600 Challenge

Det blev til en forrygende åbningsweekend for Yokohama 1600 Challenge, da den første afdeling af DIF Danmarksmesterskabet blev kørt på FDM Jyllandsringen.

23 biler var til start gennem en tør, men blæsende weekend.

Foto: JJ Media
Mikkel Gregersen vendte tilbage til Yokohama 1600 Challenge, efter et år i DST klassen – og viste med det samme god fart, i den aldrende Honda CRX.

De seneste 2 års mestre, Mads Hedegaard Frederiksen og Steffen Larsen, deltager ikke i dette års mesterskab, måske på nær et par mulige gæstevisit, så der skal findes en ny mester i denne sæson – og der er bud nok, hvilket man så allerede denne weekend.

I træningen lørdag morgen kom de første indikationer på at det ville blive en lidt utraditionel weekend, med både nye og gamle ansigter i toppen. Den tilbagevendte Jesper Gregersen satte den hurtigste tid i sin nybyggede Honda CRX, mens Michael Scharstein og Tue Lassen fulgte efter i hver deres Peugeot 207.


Foto: JJ Media
Lars Christensen havde ikke heldet med sig, og kom ikke til start i nogle af heatene, grundet et problem på vej til gridden i heat 1.

Da kvalifikationen skulle køres lørdag eftermiddag, var det igen med Jesper Gregersen som den hurtigste mand, der derved tog sin allerførste Pole Position i Yokohama 1600 Challenge. Tue Lassen fulgte efter, mens Jespers lillebror Mikkel Gregersen kom ind som 3. hurtigste mand. Der var også en god blanding af forskellige bilmodeller i top 10, hvor hele 5 forskellige modeller var repræsenteret.

Da starten på første heat gik søndag middag, blev det en dramatisk start på heatet. Polemanden Jesper Gregersen og Tue Nielsen var uheldige at have et sammenstød, hvilket gjorde at den førstnævnte måtte parkere den rapsgule racer i sandfanget. Det gav en kort Safety Car periode mens bilen blev slæbt ind på inderkredsen. Men med stor tak til hjælperne på banen, kom løbet hurtigt i gang igen.

Her førte Brian Johannesen feltet an i sin nyindkøbte Suzuki Swift Sport, men han blev pustet i nakken af Morten Christensen i sin Peugeot 208. Fem omgange før mål smuttede Christensen forbi Johannesen, og i den samme omgang kom Tue Lassen også forbi. Dermed kunne de efter 12 omgange passere målflaget i rækkefølgen Christensen, Lassen, Johannesen.


Foto: JJ Media
Den tidligere DTC kører, og EM nummer 2 i Opel Lotus 1988 bag Mika Häkkinen, Henrik Larsen viste god fart i den hvide Fiat 500 Abarth, og selvom han ikke har kørt mange kilometer i bilen, snuste han rundt omkring top-7 med bilen gennem weekenden.

I Oldboysmesterskabet tog Michael Scharstein en suveræn sejr foran Mark Backhausen, Leif Juhl og Brigitte Klintskov Jerkel. Jimmy Bob Søgaard Jensen måtte desværre udgå med motorproblemer og kom ikke på banen til heat 2.

I Rookiemesterskabet vandt Mathias Valentin foran Lukas Staub, som desværre var de eneste to nybegyndere i asfaltbanesporten denne weekend. Der kommer dog flere kørere senere på året.


Foto: JJ Media
Jesper Gregersen viste imponerende fart efter den 7 år lange pause fra klassen. Han har dog holdt farten ved lige i andre klassen i mellemtiden.

Til heat 2 vendte man top 8, og det betød at Rasmus Holmegaard Hansen holdt på Pole Position foran Michael Scharstein og Mikkel Gregersen. Starten forløb noget mere roligt end heat 1, hvor de to forreste holdt positionerne. Gregersen faldt desværre tilbage gennem feltet, da han fik tekniske problemer med bilen, og måtte udgå på løbets 2. omgang. På 4. omgang måtte Holmegaard Hansen afgive føringen, da hans bil gik i nødprogram og derved ikke ydede optimalt. Han kunne dog køre bilen i mål, og score point på 12. pladsen.

Hans reducerede fart betød at forfølgerfeltet med Michael Scharstein, Brian Johannesen, Tue Lassen og Mathias Valentin næsten var ved at falde over hinanden, hvilket også gav et par småkys mellem bilerne, men ikke noget alvorligt.


Foto: JJ Media
Vinderen af heat 1 – Morten Christensen. Hermed blev han første vinder i en Peugeot 208 siden 2015.

Det blev debutanten Mathias Valentin der afsluttede 4. omgang som den førende med Tue Lassen tæt bagved. Der var max pres på den 17 årige kører, men han stod for presset og kørte sin første sejr i asfaltbanesporten hjem, allerede i første weekend. Tue Lassen kom hjem på 2. pladsen, mens der skete positionsskift omkring 3. pladsen på løbets sidste omgange. Længe havde Brian Johannesen haft denne, men Jesper Gregersen, der var startet allerbagest efter besøget i sandkassen i heat 1, snuppede ham på den næstsidste omgang. Med nød og næppe kunne Johannesen holde vinderen af heat 1, Morten Christensen, væk i kampen om 4. pladsen.

I Oldboysmesterskabet vandt Michael Scharstein weekendens anden sejr, igen foran Mark Backhausen, Leif Juhl og Brigitte Klintskov Jerkel.


Foto: JJ Media
Kaffemanden (Søren Lyck) havde god fart i Renault Clio 1,6 raceren – men han mener stadig at der er meget mere fart at hente.

Resultatet i Rookiemesterskabet blev ligeledes det samme som i heat 1 – nemlig Mathias Valentin foran Lukas Staub.

Med weekendens resultater har vi Tue Lassen i front af DIF Danmarksmesterskabet. Den position var han også i tilbage i 2015, så det er ikke nogen helt uvant placering for ham. Mathias Valentin indtager 2. pladsen foran Morten Christensen og Brian Johannesen. Sidste års Rookiemester, Mads Østerbro, ligger på en samlet 5. plads foran sidste års Oldboysmester, Michael Scharstein.


Foto: JJ Media
Michael Scharstein – dobbelt vinder og den førende i Oldboysmesterskabet efter den første afdeling.

I Rookiemesterskabet fører Mathias Valentin foran Lukas Staub.

Michael Scharstein ligger i front af Oldboysmesterskabet, men Mark Backhausen ligger ikke langt bagved, efterfulgt af Leif Juhl og Brigitte Klintskov Jerkel.


Foto: JJ Media
Mathias Valentin slog alle konkurrenterne i heat 2, og indtager aktuelt 2. pladsen i det generelle mesterskab, foruden føringen i Rookiemesterskabet.

Yokohama 1600 Challenge kørerne får ikke meget tid til at tanke bilerne igen, da de allerede er tilbage på banen i den kommende weekend, hvor den 2. afdeling skal køres på Padborg Park.

Her skal der for første gang i år monteres succesballast i bilerne, og her bliver mesterskabsførende Tue Lassen tungeste mand med 80kg. Mathias Valentin skal have 70kg med, Morten Christensen 60kg, Brian Johannesen 50kg, Jesper Gregersen 30kg, og til sidst 10kg til Mads Østerbro.


Foto: JJ Media
Tue Lassen (tidl. Nielsen) fører Yokohama 1600 Challenge mesterskabet efter den første afdeling

I skrivende stund er der 21 kørere tilmeldt Yokohama 1600 Challenge, hvilket burde garantere masser af godt ræs igen. Flere nye ansigter har meldt deres ankomst i klassen, så de bliver spændende at følge. August Christian Hansen er nytilkommen fra Legend Car, mens Boris Dekic vender tilbage til klassen, efter en enkelt start sidste år.

Tidsplanen er som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9.00
Kvalifikation 12.55

Søndag
Løb 1 10.15
Løb 2 14.50

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.