Hvem deltager i Yokohama 1600 Challenge 2016 – Rookies?

Yokohama 1600 Challenge går en meget spændende sæson i møde, og det på alle fronter.

Med ca. en måned til sæsonstart vil vi gerne begynde at fortælle lidt om de kørere, der deltager i DIF Danmarksmesterskabet i år. Denne gang omhandler det de kørere som er tilmeldt Rookiemesterskabet.

Rookiemesterskabet er for de kørere der aldrig har kørt asfaltbaneløb før. Det er uanset om du er 14 år gammel eller om du er 74 år gammel – alle kørere som ikke har begivet sig rundt på asfalten før, kan deltage.

Derfor er det også lutter nye ansigter som man finder i denne præsentation.

Kim Villebæk Thomsen er den første kører som vi tager fat på. Kim stiller op i en Suzuki Swift Sport, der tidligere har kørt Swift Cup men har stået stille de sidste mange sæsoner. Thomsen er 34 år gammel og bor til dagligt i Christiansfeld. Hverdagen går med salg og reparation af biler på hans eget værksted i Kolding. Kim har ikke kørt nogen former for motorsport før, så derfor er det en helt nyt med racerløb for ham.
Kim Villebæk Thomsens startnummer bliver i denne sæson nummer 12.

KimThomsenBil
Foto: Villebæk Racing

Mads Østerbro er 32 år gammel og bor til dagligt i Fredericia. Han har købt den Peugeot 207 som Jan Jespersen kørte i gennem 2015 sæsonen, og som Carsten Rasmussen kørte i året inden. Mads har tidligere kørt gokart, men det ligger 14 år tilbage. Dengang blev det til 5 sæsoner i træk, så Mads har haft benzin i blodet. Men det er først nu at oktantallet er steget nok til at han ville prøve at køre ræs igen.
Mads Østerbros startnummer bliver 17.

Asger Amor er 17 år gammel og bor i Løgstrup nær Viborg. I 2009 startede han med at køre gokart i den lokale klub, VMK. Efter nogle gode sæsoner, hvor det bl.a. blev til nogle gode resultater i DM, har han holdt et par års pause for at have fuldt fokus på sin efterskole tid. Nu er han så småt ved at være klar til at starte op igen, og vil derfor køre 2 løb i 2016, inden at 2017 bliver en fuld sæson. Teamet har købt en Suzuki Swift Sport som tidligere er blevet kørt af bl.a. Mikkel Jespersen.
Asger Amors startnummer bliver i denne sæson 57.

IMG_2489
Foto: JJ Media

Jacob Hansen er den næste sidste kører som vi skal præsentere i dag. Jacob er 21 år gammel og har kørt gokart siden 2007. De seneste 4 sæsoner har han kørt KZ2 for GP Racing Danmark, hvor det er blevet til flere gode resultater. Hansen har købt en Peugeot 106 GTI som teamet har været i gang med at renovere hjemme på værkstedet henover vinteren. Bilen har tidligere deltaget i 1600 Challenge, men har stået stille siden 2009. Målet for Jacob er at slutte i top 12 i DIF Danmarksmesterskabet samt køre en masse pokaler og helst også titlen i Rookiemesterskabet hjem.
Jacobs startnummer bliver 151.

IMG_3004
Foto: JJ Media

Sidst men ikke mindst kommer vi til feltest pt. eneste tilmeldte kvinde – Brigitte Klintskov Jerkel. Hendes sæson bliver til udvalgte løb. Hun er mor til Kenneth Jerkel, som har kørt i klassen de seneste sæsoner, og bor til dagligt i Greve. Hun har altid været bidt af fart og motorsport, men det er først nu at hun har taget mod til sig, og skal i gang med at tage racerlicens. Udover Rookiemesterskabet, deltager hun også i Oldboysmesterskabet, Ladies Cup samt det generelle DIF Danmarkmesterskabet.
Teamet har købt en Peugeot 207 som tidligere er blevet kørt af Martin Andersen, Jonas Lynge og Karsten Olsen. Så det bliver meget spændende at følge hende i de udvalgte løb at hun skal køre.
Hendes startnummer i Yokohama 1600 Challenge 2016 bliver 4.

IMG_7891
Foto: CNPhoto.dk

Det var så præsentationen af Rookiekørerne i denne sæson. Der er dog stadig åbent for tilmeldingen, så måske dukker der flere deltagere op, når vi kommer tættere på sæsonstart – eller i løbet af sæsonen.

Næste gang går vi i gang med de kørere, der kun kører med i det generelle DIF Danmarksmesterskab.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.