Yokohama 1600 Challenge kalenderen 2017 er klar

Yokohama 1600 Challenge har nu 2017 kalenderen klar.

Det bliver måske den bedste kalender i klassens mangeårige historie, hvor der bliver masser af nye udfordringer for kørerne.

Mesteren i Yokohama 1600 Challenge 2017 kan ligesom i de foregående sæsoner også føje titlen DIF Danmarksmester til CV’et.

Sæsonen kommer til at bestå af 8 løbsweekender, hvor der køres på alle de danske baner – og så en lille ekstra bonus i udlandet…

Sæsonen starter på FDM Jyllandsringen den 22.-23. april, inden at vi besøger Padborg Park weekenden efter. Midt i juni måned er vi et smut forbi Ring Djursland, inden at vi i juli måned skal have passet fundet frem.


Foto: JJ Media
Sæsonen starter og slutter på FDM Jyllandsringen

Den 14.-15. Juli skal vi køre et løb på Lausitzring i Tyskland, så klassen for første gang siden 2012 har et udlandsløb. Klassen har tidligere gæstet Lausitzring tilbage i 2002, men siden da har banen fået et lidt andet layout.

Herefter følger en måneds sommerferie, hvorefter vi så starter efterårssæsonen ud med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen, hvilket traditionelt set er et højdepunkt for mange kørere.

Men 14 dage senere kommer vi til noget helt andet – en helt anden disciplin, kan man næste kalde det. Der deltager Yokohama 1600 Challenge nemlig i Night Race på Padborg Park, hvor klassen er blevet lovet at et af heatene vil blive kørt i mørke. Så det er endnu en ny udfordring for kørerne.

To uger senere besøger vi Ring Djursland for 2. gang i år, hvorefter sæsonfinalen foregår sidste weekend i september på FDM Jyllandsringen.


Foto: JJ Media
Bakkerne på Ring Djursland besøges 2 gange i 2017.

Dermed er der lagt op til en god, varieret kalender, som kørerne efterspørger. Vi har i klassen spurgt nuværende og tidligere kørerne om hvad de kunne tænke sig, og der var et udlandsløb og night race blandt det der blev nævnt som interessante løb, som ikke var på 2016 kalenderen.

Yokohama 1600 Challenge har en stor fokus på omkostningerne for kørerne, og vi vil gerne blive ved med at være den billigste asfaltbanesportsklasse, som man kan køre i Danmark. Det er i skrivende stund muligt at købe en bil, som har været på podiet 3 gange i 2016, til under 30.000kr. En fuld sæson incl. brændstof, dæk, bremser og andre diverse småting kan gøres for under 30.000kr. Nogle kørere vælger også blot at køre enkelte løb i sæsonen, hvis de kører på husholdningsbudgettet.

De helt endelige startgebyrer for 2017 sæsonen vender vi tilbage med, da Kørerforeningen Gr. N i øjeblikket arbejder hårdt på at gøre det endnu billigere for kørerne – og det krydser vi selvfølgelig fingre for at det lykkes.


Foto: JJ Media
Lysene på bilerne skal tændes, når der skal køres Night Race på Padborg Park.

Udover det generelle DIF Danmarksmesterskab køres der også om et Rookiemesterskab, for nye kørere som maximalt har kørt 2 asfaltbaneløb før. Vi har et Oldboysmesterskab for kørere på 45 år og opad samt en Ladies Cup for klassens kvindelige deltagere.

Skal du være kører nummer 242, der er startet i klassen siden År 2000?

Skal du være kører nummer 50, der tager Pole Position i klassen?

Skal du være kører nummer 66, der tager en løbssejr?

Skal du være kører nummer 97, der bestiger podiet?

Vi har siden År 2000 i gennemsnit været over 21 biler til start i hver eneste weekend. Hvilke andre klasser kan prale over så højt et gennemsnit, fordelt over så mange sæsoner?

Hvad venter du på? Læs mere om klassen på www.yokohamacup.dk og tilmeld dig samme sted.

Yokohama 1600 Challenge kalenderen 2017 bliver som følger (med forbehold for ændringer):

22.-23. april         FDM Jyllandsringen (DTC weekend)

29.-30. april        Padborg Park (Supertourisme)

10.-11. Juni        Ring Djursland (DTC weekend)

14.-15. Juli        Lausitzring (Tyskland)

18.-20. August    FDM Jyllandsringen (DTC weekend – Grand Prix Danmark)

02.-03. September    Padborg Park (Supertourisme – Night Race)

16.-17. September    Ring Djursland (Supertourisme)

30. sep -1. Oktober    FDM Jyllandsringen (DTC weekend)

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.