Udskilningsløbet starter

Udskilningsløbet i toppen af Yokohama 1600 Challenge starter denne weekend.

Den 6. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet skal køres på FDM Jyllandsringen i forbindelse med Yokohama DM finalen.

Klassen har dog stadig et løb tilbage at køre i oktober måned på Padborg Park, men allerede nu efter 5 afdelinger begynder det at snerpe til i toppen af mesterskabet.

10 heats er blevet kørt indtil nu, og det med hele 9 forskellige vindere. Kun Niklas Voetmann har vundet 2 løb tidligt på sæsonen.

IMG_1064
Foto: CNPhoto.dk
Carsten Lorenzen var tidligere på sæsonen meget tæt på en podieplads, men de sidste par løb har teknikken drillet lidt. Teamet håber dog på at have fået løst alle disse småproblemer forud for denne weekend.

Det er dog Brian Johannesen, der indtager 1. pladsen i mesterskabet foran netop Voetmann, med Steffen Larsen, Carsten Rasmussen, Andreas Top Jensen, Søren Lyck og Mads Hedegaard Frederiksen på de efterfølgende pladser.

Alle disse 7 kørere ligger stadig pointmæssigt indenfor en heatsejr af hinanden, så med 4 resterende heats i sæsonen, er absolut intet afgjort. Men som seneste weekend så fint blev illustreret med Andreas Top Jensen og Jonas Nielsen, så skal der ikke ske meget i heat 1, før at mesterskabsstillingen kan ændre sig dramatisk, og i sidstnævntes tilfælde, og slukkede for medaljedrømmene i det generelle mesterskab.

Til gengæld ligger Jonas Nielsen rigtig pænt til i Rookiemesterskabet, som dog føres an af Mike Hansen. Hansen tog dobbeltsejr ved den seneste afdeling, i mesterskabet for de debuterende kørere og har nu fået opbygget et forspring på 10 point til Nielsen. Jan Jespersen indtager aktuelt 3. pladsen, men bliver for alvor pustet i nakken af Steffen Jusjong, med kun 4 point mellem de to kørere.

IMG_0572
Foto: CNPhoto.dk
Søren Lyck har været lige ved og næsten med hensyn til podiepladserne med tre 4. pladser indtil videre i denne sæson. Kommer der en pokal med hjem denne weekend?

I Oldboysmesterskabet har Carsten Rasmussen muligheden for at køre titlen hjem før tid denne weekend, hvis han vel og mærke bare holder pointafstanden til Michael Scharstein på 2. pladsen. Rasmussen har kørt 8 ud af 10 mulige heatsejre hjem i mesterskabet for kørere over 45 år, og netop de 2 kørere er for alvor stukket fra alle de andre. På 3. pladsen er der rigtig god kamp om. I øjeblikket er det Jan Jespersen som ligger på den, men Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen ligger indenfor blot 7 point af Jespersen. Så her er absolut intet afgjort.

Succesballasten denne weekend er fordelt således at Brian Johannesen bliver den tungeste mand med 70kg. Steffen Larsen bliver næsttungeste med 30kg, Mikkel Jespersen og Søren Lyck 20kg hver, mens Niklas Voetmann og Michael Scharstein skal have 10kg med i passagersiden.

Med de i mente, kan man måske godt forvente at se store ting fra den nu tidligere mesterskabsførende Andreas Top Jensen, men også Carsten Rasmussen og Mikkel Gregersen, Mads Hedegaard Frederiksen og Jonas Nielsen er nogle af topkandidaterne, som kører rundt helt uden vægt.

Så vi må nok forvente at se en gentagelsesvinder blandt de indtil videre 9 vindere i denne sæson – med mindre at Brian Johannesen, Steffen Larsen eller Søren Lyck kan trylle det sidste ud af bilerne.

Men man skal aldrig sige aldrig i en indtil nu totalt uforudsigelig sæson.

Husk at hvis I ikke kan være ude på banen selv, så kan søndag eftermiddags action også ses direkte på TV2 Sport samt TV2 Play fra klokken 12.00.

IMG_0987
Foto: CNPhoto.dk
Jan Jespersen har siden sin debut ved sæsonstarten fundet rigtig meget fart i den hvide Peugeot 207. Med podiepladser i både Rookie- og Oldboysmesterskabet har han rigtig gode chancer for mesterskabsmedaljer i begge disse kategorier.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Lørdag 26. september
Træning         09.55-10.15
Kvalifikation     14.25-14.45

Søndag 27. september
Løb 1        11.00-11.20     15 min. + 1 omgang
Løb 2         13.50-14.10    15 min. + 1 omgang

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.