Spænding om medaljerne helt indtil målflaget

Der var spænding om medaljerne i Yokohama 1600 Challenge helt indtil målflaget, da den 7. og sidste afdeling blev kørt på Padborg Park.

Inden weekenden var DIF Danmarksmesterskabet så godt som i hænderne på Mads Hedegaard Frederiksen, men stort set alle andre medaljer, kunne der stadig køres om.

Den tætteste kamp om medaljerne skulle stå mellem Brian Johannesen og Steffen Larsen, mens Rasmus Holmegaard Hansen og Michael Scharstein stadig havde en teoretisk mulighed, hvis de 2 foranliggende skulle komme i problemer.

img_6229
Yokohama 1600 Challenge stod for weekendens største felt på Padborg Park.

I Rookimesterskabet stod kampen mellem Mads Østerbro og Kim Villebæk. Sæsonen igennem har de kørt tæt på hinanden i feltet – og i enkelte tilfælde også fået byttet lidt maling. De havde trukket godt fra Jacob Hansen og Brigitte Klintskov Jerkel på 3. og 4. pladsen.

I Oldboysmesterskabet var det Michael Scharstein, der havde en 2 points føring over Bernth Stott Jørgensen. Jimmy Bob Søgaard Jensen havde en næsten sikker 3. plads, men stadig med muligheder for Brigitte Klintskov Jerkel for at overhale ham.

Ladies Cup var til gengæld afgjort allerede inden denne weekend, men Brigitte Klintskov Jerkel ville få konkurrence, da Julie Schrøder fik sin debut asfaltbanesporten.

img_7046
Erik Hannesbos debut i klassen blev ikke gjort for nemt af det omskiftelige vejr – men han har mod på mere i 2017.

26 kørere var oprindelig tilmeldt weekenden, men diverse tekniske problemer med bilerne, betød at 23 køreklar til weekenden.

Da 3 af kørerne også skulle deltage i weekendens DEC løb, var der 23 på banen i lørdagens træning.

På en regnvåd men optørende bane var det langt fra nogen nem start på weekenden. Nogle kørere var kørt ud på regndæk, mens andre kørte på tørvejrsdæk. Brian Johannesen var den hurtigste mand af alle på regndæk, mens Mads Hedegaard Frederiksen og Kim Villebæk kom på de efterfølgende pladser.

De svære banebetingelser gav også et par snurreture, men heldigvis ikke andet end en lidt knækket selvtillid og måske en tur forbi vaskepladsen.

img_6400
Julie Schrøder skulle lige finde sig til rette på asfalten samt i sin nye bil. Men hun gav den virkelig gas og var heller ikke bange for at overhale drengene, når muligheden bød sig.

Til lørdagens kvalifikation var banen tørret helt op, og alle havde derfor monteret tørvejrsdækkene. Steffen Larsen satte hurtig den bedste tid af hele feltet, så allerede halvvejs i kvalifikationen kørte han i pit og lod konkurrenterne bruge dæk og benzin på at forsøge at indhente ham.

Længe så det ud til at han skulle have held med sin taktik, men på allersidste omgang lykkedes det Brian Johannesen at slå Larsens tid med blot 0,007 sekund! Morten Christensen sikrede sig 3. startposition foran Mads Hedegaard Frederiksen.

img_6362
Søren Helsinghoff Lauridsen har tidligere sluttet 3’er i Oldboysmesterskabet. Denne weekend var han tilbage i klassen og snuppede en enkelt heatstart.

Søndag middag var feltet nu endelig fuldtalligt – eller det vil sige minus Brian Jakobsen. Han havde nemlig deltaget i 4 timers løbet lørdag eftermiddag, og her havde hans motor i Toyota Corolla’en sagt farvel med mindre end 30 minutter tilbage af løbet. Så han måtte i stedet blot være tilskuer resten af weekenden.

Brian Johannesen tog starten, men var hårdt presset af Steffen Larsen gennem hele løbet. De 2 kørere trak hurtigt fra forfølgerne og leverede en fantastisk duel, hvor der blev kørt helt ud til asfaltkanten – og nogle gange lidt ud i græsset og gruset. Larsen var ellers gået i front, men en lille selvforskyldt tur ud i botanikken sendte ham ned bag Mads Hedegaard Frederiksen, hvorved den duel var afgjort.

Efter 14 omgange kunne Brian Johannesen krydse målstregen som første mand, efterfulgt af Mads Hedegaard Frederiksen og Steffen Larsen.

img_6535
Kim Villebæk (12) i røg og damp – her ses han i duel med Jimmy Bob Søgaard Jensen (29) og Jens Jensen (86).

Jimmy Bob Søgaard Jensen var uheldig at udgå med 5 omgange igen, da teknikken strejkede på hans Peugeot 106 Rallye, men det foregik helt udramatisk, da han blot kørte ind til siden og parkerede bilen. Han kom desværre ikke til start i heat 2, men måtte i stedet stå og bide negle omkring sin 3. plads i Oldboysmesterskabet.

Anderledes dramatisk var det da Morten Christensen måtte stoppe 3 omgange før mål. Motorophænget var knækket på hans Peugeot 208 og havde så prikket hul i køleren. Men inden han opdagede det, lavede han en pirouette og holdt med en ordentlig røg og dampsky fra bilen. Andre kørere var på vej til at skride ud i hans væske, men heldigvis skete der ikke noget yderligere.

I Oldboysmesterskabet vandt Michael Scharstein og trak derfor lidt væk fra Bernth Stott Jørgensen, der sluttede 2’er foran Brigitte Klintskov Jerkel, som tog den sidste pokal.

Rookiemesterskabet blev afgjort da Mads Østerbro tog sejren, mens Brigitte Klintskov Jerkel tog 2. pladsen foran Kim Villebæk, der var så uheldig at få hul på køleren efter kontakt med en konkurrent. Det i sig selv var nok til at Østerbro tog titlen – men ydermere kom Villebæk heller ikke til start i heat 2, da toppakningen på motoren havde taget skade på grund af den manglende køling. Teamet nåede ellers fået den skiftet, men fik desværre alligevel ikke liv i motoren inden heat 2.

img_7280
Michael Blom havde lånt stenhuggerbilen og var for første gang ude at prøve en turbobil, hvilket hurtigt resulterede i konkurrencedygtige tider.

Brigitte Klintskov Jerkel vandt duellen i Ladies Cup foran Julie Schrøder, hvor begge kørere havde et forholdsvist stille løb – dog med en lille snurretur til Schrøder.

Til heat 2 holdt Bernth Stott Jørgensen på Pole Position med Mads Østerbro ved siden af sig. Der kom dog en ekstra spiller på banen, da regnbyger drev forbi banen og gjorde den fugtig lige inden starten på heatet. Derfor var der kun enkelte af kørerne der var på regndæk, og det skulle få afgørende betydning for løbet.

Det blev Rasmus Holmegaard Hansen, der skød frem fra 3. startposition og førte feltet an allerede i første sving. Netop Rasmus var en af de få på regndæk. Steffen Larsen var en af de andre, og da den første omgang var slut, lå disse 2 kørere som nummer 1 og 2.

Få omgange inde i løbet måtte Safety Car’en på banen, da Jacob Hansen var røget af banen og holdt i en sandkasse, som han skulle bjerges fra. Da starten gik igen, var Steffen Larsen ikke sen til at udnytte situationen og dykkede forbi Rasmus Holmegaard Hansen. Samtidig lå Mads Hedegaard Frederiksen og Brian Johannesen i duel om 3. pladsen. Flere gange blev pladserne byttet, og det skabte ekstra spænding omkring medaljerne i DIF Danmarksmesterskabet.

img_7150
Andreas Albers var ude og lufte den sorte Peugeot 106 GTI som han også deltog med sidste år i klassen. I år er det dog blot blevet til denne ene start.

Senere i løbet måtte Safety Car’en på banen igen, da klassens 2 piger, Brigitte Klintskov Jerkel og Julie Schrøder havde lavet et flot synkront spin. Jerkel spandt først, og i et forsøg – som for øvrigt lykkedes – på at undgå Jerkel, endte Schrøder desværre i sandkassen. En træls afslutning på weekenden for hende, hvor hun ellers havde vist rigtig god fart, når man tager højde for at det var hendes allerførste weekend i asfaltbanesport, og første gang at hun sad i Citroen C4 Coupe raceren.

Men løbet blev givet frit igen, og så fortsatte kampen – ikke mindst i front af feltet.

Efter adskillige positionsskidt, endte løbet med at Steffen Larsen vandt sæsonens sidste løb foran Mads Hedegaard Frederiksen og Rasmus Holmegaard Hansen.

I Rookiemesterskabet tog Mads Østerbro weekendens 2. sejr foran Brigitte Klintskov Jerkel.

I Oldboysmesterskabet vandt Michael Scharstein sæsonens 7. sejr foran Bernth Stott Jørgensen og Brigitte Klintskov Jerkel.

Efter alle pointene i alle mesterskaberne blev talt sammen, kunne de 4 mestre kåres.

img_7440
Mads Hedegaard Frederiksen vandt Yokohama 1600 Challenge DIF Danmarksmesterskabet foran Steffen Larsen og Brian Johannesen.

img_7455
Michael Scharstein vandt Oldboysmesterskabet foran Bernth Stott Jørgensen og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

img_7482
Mads Østerbro kørte Rookietitlen hjem foran Kim Villebæk og Jacob Hansen.

img_7528
Brigitte Klintskov Jerkel vandt Ladies Cup foran Julie Schrøder.

Nu kører Yokohama 1600 Challenge bilerne i garagen og klodser bilerne op indtil april måned, hvor vi endnu engang er klar til en forrygende sæson. Vi har allerede hørt om flere byggeprojekter hjemme i garagerne, så det bliver spændende at se en masse af de gamle biler tilbage på banen, og forhåbentligt også nogle helt nye biler – ikke blot nybyggede men også helt nye modeller i klassen.

Yokohama 1600 Challenge og Kørerforeningen Gr. N vil gerne sende en stor tak til klassens samarbejdspartnere samt banerne – og ikke mindst alle officials og andre hjælpere rundt på banerne. Uden jer og jeres samarbejdsvilje og gåpåmod ville det ikke være muligt at køre racerløbene. For i sne og slud (som vi så til Åbningsløbet i år), flagposterne skal ud! Og mange tak for det.

Og selvfølgelig en kæmpe tak til alle kørerne – uden jer, ville vi ikke kunne levere store, flotte felter, og fedt racerløb til alle tilskuerne på banen samt tv seerne.