Sidste løb inden sommerferien

Det er lidt over en måned siden at Yokohama 1600 Challenge sidst var på racerbanen.

Denne gang triller det 22 bils store felt ud på den kuperede Ring Djursland til sæsonens 3. løbsweekend, som samtidig er den sidste inden sommerferien.

Med besøget på Ring Djursland har klassen været hele vejen rundt på de 3 danske baner, hvilket også er noget som alle kørerne værdsætter.

Forårssæsonen har budt på flere overraskelser, men dog ikke i toppen af DIF Danmarksmesterskabs stillingen. Sidste års mester, Steffen Larsen fører feltet an, selvom han har skiftet vinderbilen ud til denne sæson. På 2. pladsen finder vi Mads Hedegaard Frederiksen mens Brian Johannesen, Michael Scharstein og Rasmus Holmegaard Hansen fuldender top 5.

_DSC0629
Foto: Denner Photo
Rudi Larsen (70) og Jimmy Bob Søgaard Jensen (29) fortsætter kampen om medaljerne i Oldboysmesterskabet denne weekend.

I Rookiemesterskabet står kampen mellem Mads Østerbro og Kim Villebæk mens Brigitte Klintskov Jerkel og Jacob Hansen kæmper om 3. pladsen.

Brigitte Klintskov Jerkel er indtil videre den eneste deltager i Ladies Cup, men vi hører på vandrørerne at der måske er flere på vej efter sommerferien. Det må tiden vise.

I Oldboysmesterskabet har Michael Scharstein lagt sig i front, mens Bernth Stott Jørgensen indtager 2. pladsen foran Carsten Rasmussen, Rudi Larsen, Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Denne weekend giver også comeback til et par kørere som vi tidligere har set i klassen, samt debut til en helt ny kører på asfaltbanerne.

Carsten Rasmussen måtte desværre side ude ved den 2. afdeling på Padborg Park grundet helbredet, men han melder sig klar igen. Mark Backhausen døjede også lidt med en hjernerystelse omkring sæsonstarten, så han måtte sidde de 2 første løb over, men nu er han klar til kamp i både det generelle og ikke mindst Oldboysmesterskabet.

_DSC0626
Foto: Denner Photo
Rasmus Holmegaard Hansen var kun centimeter fra at komme på podiet på Padborg Park. Tager han skridtet op på skamlen denne gang?

Morten Christensen har snuppet sædet tilbage fra farmanden Lars, der kørte den blå Peugeot 207 på Padborg Park, og er klar til den kuperede bane. Han viste også rigtig god fart ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.

Boris Dekic har tidligere haft en enkelt start i Yokohama 1600 Challenge tilbage i 2013, men har inden da bl.a. kørt DEC i et par år. Han stiller til start i sidste års DM vinderbil, så det bliver spændende at se hvor meget fart at han har – og hvor hurtigt at han får rusten kørt af igen.

En kører som man slet ikke kan kalde rusten, men nærmere grøn, er Asger Amor. Den 17 årige kører har senest gjort sig i flere gokartklasser, men nu er tiden kommet til et spring ind i asfaltbanesporten. Planen er at køre 2 løbsweekender i år, hvorefter teamet kører fuld sæson næste år. Han har allerede været ude at teste flere gange, så han forhåbentlig allerede er ved at være dus med bilen. Han kommer til start i en Suzuki Swift Sport, som vi tidligere bl.a. har set med Mikkel Jespersen bag rattet.

_DSC0757
Foto: Denner Photo
Mads Hedegaard Frederiksen (44) og Steffen Larsen (1) har duelleret tæt i de 2 første weekender. Sidste år tog Frederiksen både Pole Position og sejr på Ring Djursland, så han føler sig godt til rette på banen.

En ikke sygdomsramt, men blot en frivillig pauserende Tommy Nygaard er også tilbage denne weekend. Efter at have givet baghjul til alle konkurrenterne ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, vender han nu tilbage på Ring Djursland, men får 100kg succesballast med i passagersiden. Derfor bliver det spændende at se hvor hurtigt han kan køre denne weekend.

Mesterskabsførende Steffen Larsen skal have 60kg med, Carsten Lorenzen, Michael Scharstein og Brian Johannesen 50kg hver, Mads Hedegaard Frederiksen 40kg, Bernth Stott Jørgensen 30kg, Rasmus Holmegaard Hansen 20kg og Carsten Rasmussen med 10 kg.

Derfor bliver der rigtig mange kørere med en del vægt i bilen, så det giver måske plads til flere overraskelser denne weekend, i samme tråd som den Pole Position til Jens Jensen samt løbssejr til Carsten Lorenzen, som vi oplevede på Padborg Park.

Tidsplanen for denne weekend lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 8.25
Kvalifikation 12.45

Søndag
Løb 1 8.50
Løb 2 12.25

Vi håber, at rigtig mange vil tage turen til Ring Djursland denne weekend, og se en masse godt ræs. Alternativt kan det ses direkte på TV2 Play hvis man har et live abonnement, eller forskudt søndag aften fra klokken 20 på TV2 Sport.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.