Posen rystet forud for Ring Djursland

Posen er blevet godt og grundigt rystet i Yokohama 1600 Challenge forud for Ring Djursland.

De 19 kørere, der er klar til den 3. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet på den kuperede bane, går en spændende og kompakt weekend i møde.

Ved det seneste løb på Padborg Park viste Steffen Larsen at de lidt ældre biler også kan være med helt i front. I en af feltets ældste biler, en Peugeot 106 GTI fra 1998, tog han nemlig Pole Position samt ikke mindst mesterskabsføringen ved imponerende kørsel både lørdag og søndag. Brian Johannesen ligger dog på samme pointantal i sin noget nyere Peugeot 207. De 2 bliver forfulgt af Suzuki Swift Sport duoen Niklas Voetmann og Andreas Top Jensen.
IMG_1603
Foto: CNPhoto.dk
Mike Hansen indtager føringen i Rookiemesterskabet i sin Citroen Saxo VTS.

I Oldboysmesterskabet for kørere over 45år, har Carsten Rasmussen udbygget føringen mens Michael Scharstein og Jimmy Bob Søgaard Jensen følger efter. Rasmussen tog en dobbeltsejr i Padborg Park og trak derfor fra forfølgerne.

I Rookiemesterskabet, som er for nye kørere der ikke tidligere har kørt asfaltbanesport, ligger den tidligere gokartkører Mike Hansen i front foran en anden gokartkører, Jonas Nielsen. Herefter følger Jan Jespersen og Steffan Jusjong. Jusjong havde en fantastisk debutweekend i Padborg, hvor han snuppede den store pokal i Rookiemesterskabet i begge heats.

Som altid bliver der kørt med succesballast i Yokohama 1600 Challenge. Denne ballast bliver uddelt som følge af forrige løbsweekends top 5 resultater i hvert heat. 3 kørere skal have 50 kg med, nemlig Niklas Voetmann, Jonas Lynge, og Steffen Larsen. Brian Johannesen, Søren Lyck, og Carsten Rasmussen skal hver have 40kg i passagersædet, mens Andreas Top Jensen kan slippe med 30kg.

IMG_2026
Foto: CNPhoto.dk
Andreas Top Jensen tog sin første podieplads i asfaltbanesporten sidste år på Ring Djursland. Skal han på podiet for 3 weekend i træk i 2015?

På den baggrund bliver der med stor sansynlighed byttet lidt rundt i feltet igen. Både Jonas Nielsen, Tue Nielsen og Mads Hedegaard Frederiksen, der ellers lå på de 3 første pladser i mesterskabet efter den første afdeling, faldt langt tilbage i feltet på Padborg Park. Men disse 3 kørere skal køre helt uden vægt denne weekend, så mon ikke at de er at finde helt fremme igen.

Derudover viste Mikkel Gregersen rigtig god fart på Padborg Park, indtil han måtte udgå med tekniske problemer. Men når bilen fungerer som den skal, blander han sig ofte i top 8. Måske dukker der en helt uventet kører op i toppen, ligesom det er sket ved nogle af de tidligere løb i den tætte klasse.

Derudover kommer der også en ny, gammel kending tilbage til klassen. Lokale Poul Busk fra Grenaa kigger efter halvandet års pause nemlig forbi i sin Peugeot 106 GTI. Han har ikke kørt så mange løb i klassen, men han har vist ret god fart efterhånden som han blev mere og mere dus med bilen.

IMG_2055
Foto: CNPhoto.dk
Brian Johannesen var også en af dem som snuppede sit debutpodie på Ring Djursland sidste år. I år er han med helt i toppen af DIF Danmarksmesterskabet, og har allerede prøvet at indtage 2. og 3. pladsen på podiet – så vil han afprøve det allerøverste trin denne gang?

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Lørdag 20. juni
Træning 09.10-09.30
Kvalifikation 11.40-12.00
Løb 1 14.05-14.25 15 min. + 1 omgang

Søndag 21. juni
Løb 2 11.15-11.35 15 min. + 1 omgang

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.