Oldboysmesteren klar til at forsvare titlen

Michael Scharstein, Team Scharstein, bor til daligt i Hillerød sammen med sin kone Gitte. Derudover består teamet af Finn Hansen og Thomas Sørensen som mekanikere, mens Ina Jørgensen hjælper Gitte med mad og andre praktiske gøremål i løbet af weekenden.

Michael har snart 30 års jubilæum indenfor motorsport. I hans unge dage kørte han gokart, men skiftede så de 4 hjul ud med 2. I 17 år kørte han nemlig speedway for Slangerup.

Herefter vendte han tilbage til gokartbanerne, og i 2006 blev der taget banelicens og en Citroen Saxo blev indkøbt til Citroen Saxo Cup. Efter kun 1 sæson for Michael i den klasse, lukkede klassen desværre ned, hvorefter den gule Saxo var at finde i 1600 Challenge.

Det må have været et rigtig godt valgt, som Michael traf dengang, for han er den eneste kører, der har deltaget i hver eneste sæson i den klasse, som vi i dag kender som Yokohama 1600 Challenge.

IMG_9146
Foto: CNPhoto.dk

Det blev til 3 rigtig gode sæsoner i træk, hvilket kulminerede i en 3. plads i mesterskabet i 2009. 2010 blev til gengæld et sandt mareridt, hvor problemerne begyndte allerede første weekend, hvor han var involveret i et massesammenstød. Resten af sæsonen var heller ikke ret pointgivende, så sæsonen efter stillede teamet op med en ny Citroen Saxo.

Resultaterne blev også bedre, men teamet valgte at skifte de ellers velkendte Citroen Saxo’er ud med en helt ny Peugeot 207, hvilket har været hans bil lige siden.

Med det samme var der bedre resultater at spore med en 4. plads i Yokohama 1600 Challenge mesterskabet 2012.

I 2013 blev der også oprettet et Oldboysmesterskab for kørere på minimum 45 år, så det skulle der selvfølgelig også deltages i. Her blev det til en 2. plads samt en 6. plads i DIF Danmarksmesterskabet.

I sidste sæson, skulle det imidlertid blive Scharsteins sæson. Hurtig og stabil kørsel gennem hele sæsonen, men også hele tiden med Oldboysmesterskabet i tankerne, kæmpede Nordsjællænderen sig Oldboystitlen efter en tæt dyst gennem hele sæsonen.

IMG_0814
Foto: CNPhoto.dk

I det generelle DIF Danmarksmesterskab blev det til en 10. plads, men det var heller ikke det primære mål i 2014 sæsonen.

I 2015 skal Oldboystitlen forsvares, og samtidig vil teamet også forsøge at kravle højere op i det generelle mesterskab.

Michael Scharstein fortsætter i den gule Peugeot 207 med nummer 58 på sideruden.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.