Kørerforeningen Gr. N overtager DARC

Kørerforeningen Gr. N har pr. 1/8 2015 overtaget ansvaret for DARC, som er en af de godkendte klubber under Dansk Automobil Sports Union.

Danish Racing Club (DARC) er en klub med mange medlemmer, men ikke en motorklub i traditionel forstand.

Der er ikke nogen klubaftener eller andre traditionelle ting. Klubben hjælper udelukkende med at man kan komme ud at køre på banen på den hurtigste og nemmeste måde. Hvis man er medlem af klubben behøver man ikke at bekymre sig om at bestille licens på mange forskellige hjemmesider – det klarer klubben for dig, når bare du har tilmeldt dig via tilmeldingsskemaet inde på klubbens hjemmeside.

Henover årene har klubben arrangeret testdage på flere forskellige racerbaner, og det er målet at fortsætte det i fremtiden.

Kørerforeningen Gr. N har en lang historie i Dansk Motorsport.

Siden 1982 har stået for Gruppe N asfaltbaneklasserne i Danmark. Det startede med Akai Cup, og har henover årene haft forskellige navnesponsorer, og har stået for både 0-1600 og 0-2000 Gruppe N mesterskaberne på asfalt. I 2011 fik klassen det navn som den har i dag, nemlig Yokohama 1600 Challenge, og har siden 2012 kun stået for 0-1600 Gruppe N klassen af samme navn.

Klassen er det eneste DIF Danmarksmesterskab for standardvogne i Dansk Asfaltbanesport, og er en af de pt mest succesrige klasser med højt deltagerantal samt live tvdækning fra 5 ud af de 7 afdelinger på kalenderen i 2015.

De nuværende medlemmer i DARC og kørerne i Yokohama 1600 Challenge kommer ikke umildbart til at mærke nogen ændring. Klubben og klassen føres videre i samme ånd, og kommer til at få fælles formand og bestyrelse som Kørerforeningen Gr. N.

Ny formand for DARC bliver Brian Jakobsen, som overtager fra den mangeårige formand Poul Erik Jensen, som også selv har været aktiv i Kørerforeningen Gr. N. Derfor er det naturligt at Kørerforeningen Gr. N og DARC nu smelter sammen til 1 enhed.

På sigt er det målet at give nogle medlemsfordele for klubbens medlemmer, hvis de også vælger at deltage Yokohama 1600 Challenge, men det er alt sammen noget, at kun fremtiden kan vise.

Der kan findes flere informationer om Kørerforeningen Gr. N på www.yokohamacup.dk, eller findes flere informationer om DARC på www.darc.dk

Dette indlæg blev udgivet i DARC, Nyheder. Bogmærk permalinket.