Kampen fortsætter i det Sønderjyske

Yokohama 1600 Challenge er klar til at fortsætte de tætte kampe i det Sønderjyske.

23 kørere er klar, når den 2. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet skal køres på Padborg Park nær den Dansk/Tyske grænse, og hvis denne weekend bare bliver lidt i samme retning som Åbningsløbet var, så er der virkelig lagt op til et tæt og uforudsigeligt arrangement.

I de 2 løb på var hele 6 forskellige kørere på podiet, og intet var afgjort før alle havde krydset flaget, hvilket Niklas Voetmann desværre måtte sande, da han udgik fra weekendens potentielle 2. podieplads samt mesterskabsføring, på allesidste omgang i heat 2, med en teknisk defekt!

IMG_5683
Foto: CNPhoto.dk
Den forsvarende Oldboysmester, Michael Scharstein håber at få en masse point til mesterskaberne, efter han kun scorede point i 1. heat til Åbningsløbet.

I stedet er det debutant og Åbningsløbsvinder Jonas Nielsen, der fører an i det generelle mesterskab, mens den noget mere erfarende Tue Nielsen indtager 2. pladsen foran Mads Hedegaard Frederiksen, Andreas Top Jensen og Brian Johannesen.

I Rookiemesterskabet er det også Jonas Nielsen der fører an, mens Mike Hansen og Jan Jespersen kommer på de efterfølgende pladser.

Carsten Rasmussen fører Oldboysmesterskabet foran Torben Jørgensen, der i skrivende stund ikke er tilmeldt løbet, med Mark Backhausen og Michael Scharstein som 3’er og 4’er.

Hvis man kigger på succesballast på bilerne, så bliver Jonas Nielsen og Tue Nielsen de tungeste med hver 60kg, mens Niklas Voetmann skal have 50kg med, Andreas Top Jensen og Mads Hedegaard Frederiksen 40kg hver, og til sidst Steffen Larsen og Brian Johannesen med 30kg i passagersiden.

IMG_5288
Foto: CNPhoto.dk
Mads Hedegaard Frederiksen scorede karrierens første podieplads ved Åbningsløbet. Kommer der flere denne gang, på trods af succesballasten?

Derfor ligger vejen måske åben for Søren Lyck, som er den første mand i mesterskabsstillingen, der slet ikke skal have nogen vægt med. Sidste år kørte han sig til en 4. plads på Padborg Park, men også kørere som Carsten Rasmussen og Michael Scharstein skal man aldrig afskrive. Og så er der selvfølgelig alle succesballastkørerne, som jo nok heller ikke bare ligger sig flat ned.

Men der bliver også gensyn til 2 kendte ansigter i klassen. DM 3’er fra 2014, Jonas Lynge, og dobbelt løbsvinder fra 2011, Bernth Stott Jørgensen, stiller nemlig også op denne weekend, og satser da helt sikkert på at få pokaler med hjem.

Som et ekstra lille twist denne weekend, skal Yokohama 1600 Challenge køre med chikanen, som der ellers ikke er blevet kørt med siden 2012. Den giver lidt ekstra udfordringer på vej ned mod Big Mag svinget, og bringer muligvis lidt ekstra spænding i løbene for både kørere, tilskuere samt seere.

IMG_4679
Foto: CNPhoto.dk
Carsten Rasmussen var ikke tilfreds med farten i hans Peugeot 208 til Åbningsløbet, men satser på at være længere fremme i feltet denne gang.

Løbet bliver sendt direkte på TV2 Sport søndag fra kl 12.00, hvor der udover Yokohama 1600 Challenge selvfølgelig også bliver vist DTC løbene samt flere af de andre klasser, der også kører denne weekend.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Lørdag 6. juni
Træning         14.40-15.00
Kvalifikation     16.45-17.05

Søndag 7. juni
Løb 1        09.40-10.00     15 min. + 1 omgang
Løb 2         13.50-14.10     15 min. + 1 omgang

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.