Flot åbningsweekend i suverænt vejr for Yokohama 1600 Challenge

Det blev en yderst spændende og varm åbningsweekend for Yokohama 1600 Challenge, da den første afdeling af Danmarksmesterskabet blev kørt på Padborg Park.

24 biler var til start gennem en tør og solskinsrig weekend.

Lørdag bød på kvalifikation, hvor sidste års danmarksmester Jesper Gregersen beviste at han er klar til at forsvare sin DM-titel fra 2017. Stærkt efterfulgt af Steffen Larsen i sin VW Scirocco og Mathias Valentin, som kørte sin tid ind som treer i sin Suzuki Swift Sport. Alle lå de inden for blot få tiendedele. Lidt længere bagud i feltet var tiderne ligeledes meget tætte mellem Oliver S. Rømer, Mark Backhausen, Lucas Sommerlund, Patrick L. Jensen, Rudi Larsen og August Chr. Hansen, som alle lå inden for ca. seks-tiendedele.

Der var lagt op til et yderst tæt heat 1, med udgangspunkt i den tætte kvalifikation. Heatet bød dog ikke på den store dramatik og Mathias Valentin kunne bringe bilen sikkert i mål foran Steffen Larsen og Jesper Gregersen. Den nye kører Patrick L. Jensen måtte udgå, da han havde en afkørsel og ramte autoværnet i sin Peugeot 106.

Foto: Agnes S

De tre vindere af heat 1, kunne med aftensol i ryggen nyde deres hyldest på podiet.

Hen på eftermiddagen søndag var feltet igen klar. Her gjaldt det heat 2. Til dette heat blev startrækkefølgen for de første otte kørere vendt om, således at Mathias Valentin, som kørte sig ind på førstepladsen i heat 1 nu skulle starte som 8´er, Steffen Larsen som 7´er osv. Det havde bragt Mirza Lovic ind på poleposition i sin sorte Suzuki Swift Sport.

Starten gik og nogle kom bedre fra start end andre, hvilket forårsagede lidt tumult i de første tre sving. Da løbet begyndte at sætte sig blev det lynhurtigt til en kamp i det forreste af feltet mellem de hurtigste fra kvalifikationen; Steffen Larsen, Mathias Valentin og Jesper Gregersen.

Foto: Agnes S

Mathias Valentin (#5), Steffen Larsen (#18) og Jesper Gregersen (#6) lå tæt i svinget for enden af langsiden i samtlige omgange.

Foto: Agnes S

Mike Hansen (#98) som ellers var startet i tredje position, måtte efter lidt tumult med Henrik Eilertsen (#20) i sving 2 forsøge at kæmpe sig frem.

Men det var ikke kun i det forreste af feltet at der blev kæmpet til det ternede flag. I midterfeltet var der også rift om placeringerne. Efter et stykke tid, at have lagt midt mellem kampene i den forreste del af feltet, og kampene i midten af feltet, lykkedes det rookiekører Anders Straarup at overhale Mikkel Njor for enden af langsiden. Og senere Mirza Lovic i indgangen til Big mac kurven, som skaffede ham en fjerde plads, da det tegnede flag blev givet.

Efter løbets afslutning var det uklart om Steffen Larsen havde mistet sin ellers flot tilkæmpede tredje plads efter den tekniske kontrol, og det betød at Anders Straarup efterfølgende var med på podiet som 3´er. Men det er efterfølgende blevet afgjort at Steffen Larsen ikke var blevet udelukket fra heat 2 søndag, men derimod har modtaget 4 strafplaceringer til næste løb. Og dermed blev vinderne af søndagens heat Jesper Gregersen foran Mathias Valentin og Steffen Larsen.

Foto: Agnes S

Vinderne af heat 2 på podiet. Men efterfølgende blev det afgjort, at Steffen Larsen ikke var blevet udelukket i den tekniske kontrol, men havde modtaget en straf på fire placeringer i næste løb. Dermed vandt Jesper Gregersen heat 2 foran Mathias Valentin og altså Steffen Larsen beholdte sin tredjeplads.

God kamp var der også mellem Rudi Larsen og Jørn Støvring, der sørgede for spænding og publikums opmærksomhed i svinget for enden af langsiden, da den hvide Fiat 500 og den gule Peugeot 106 GTI lå side om side. En kamp som Jørn Støvring vandt.

Foto: Agnes S

Jørn Støvring i den gule Peugeot 106 GTI med Rudi Larsen i sin Fiat 500 næsten side om side.

Mark Backhausen og Jørn Vestergaard måtte udgå i dette heat, som følge af problemer med bilerne.

Weekendens to heat blev kørt meget fair, uden større ulykker og behov for safetycar. Der blev generelt vist høj klasse og flotte overhalinger, så sæsonen 2018 tegner til at blive en yderst spændende sæson. 

Det er muligt via linket at se eller gense søndagens heat 2 fra Padborg Park. Heatet starter omkring 1:28:15 https://www.tveast.dk/motorsport-dst-2018-direkte/motorsport-dst-abningslob-fra-padborg-park?autoplay=1

Foto: Agnes S

 

Foto: Agnes S

De foreløbige mesterskabsstillinger efter åbningsweekenden er som følger:

Danmarksmesterskabet (DIF):

  1. Mathias Valentin
  2. Jesper Gregersen
  3. Steffen Larsen

Rookiemesterskabet:

  1. Anders Straarup
  2. Sebastian Hove
  3. Henrik Eilertsen

Oldboysmesterskabet:

  1. Kenneth Thomsen
  2. Henrik Eilertsen
  3. Jan Vestergaard

 

Yokahama 1600 Challenge er snart klar igen, når det i weekenden den. 12-13. Maj går løs på Jyllandsringen til åbningssløbet for DTC, vi håber på endnu en solrig weekend og massere af tilskuere på banen. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.