Debutant klar til kamp i Yokohama 1600 Challenge

Mikkel Njor, Njor Motorsport, er 16 år gammel og bor til dagligt i Vejle med sine forældre.

Teamet består af far Preben samt Lars Baungaard Nielsen.

Mikkel startede med at dyrke motorsport i en helt anden del af sporten.

I 2008 og 2009 kørte han 50cc speedway, og var med til at vinde DM bronze for hold.

I 2013 var han 2. kører i klubrally, hvor det blev til bronze i det Jysk Fynske mesterskab samt DASU Finale i klasse 6 (over 1601ccm).

Mikkel Njor
Foto: Njor Motorsport

I 2014 blev det desværre kun til nogle få løb i co-driver sædet, da holdet var uheldige at vælte i bilen, og sæsonen dermed var slut.

Men nu har Mikkel bestemt sig for at prøve asfaltbanesporten af. I juni 2015 tog han banelicens på Padborg Park, og i august deltog han i sit allerførste racerløb, med ham selv bag rattet.

Det var i forbindelse med 50 års Jubilæumsløbet på Ring Djursland.

Det blev ikke nogen nem debut, da både teknikken og vejret drillede.

I træningen var bilen utrolig løs i bagenden, og det gjorde at han tabte bilen på et af de steder på banen, hvor autoværnet var tættest på. Forenden ramte autoværnet, og fik motorhjelmen til ikke at se alt for køn ud. Men heldigvis var alting indenunder ubeskadet, så teamet kunne køre videre resten af weekenden.

Kvalifikationen var en blanding af våd og tør bane, men alligevel lykkedes det den unge kører at slå en af konkurrenterne.

IMG_7094
Foto: CNPhoto.dk

I heat 1 og 2 var der yderligere forbedringer at spore, og omgangstiderne på tør bane kom rigtig tæt på de langt mere etablerede kører. I Rookiemesterskabet blev det til henholdsvis en 4. og en 5. plads i de 2 løb.

Så på trods af nogle småvanskeligheder i starten, ser teamet frem mod næste udfordring i forbindelse med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Målet for 2015 er at lære så meget som muligt om bilen og om den helt nye motorsportsform for teamet.

Mikkel Njors startnummer i Yokohama 1600 Challenge 2015 er nummer 11.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.