Brødredominans i Yokohama 1600 Challenge

Det blev til en forrygende åbningsweekend for Yokohama 1600 Challenge, selv om løbet kørt uden tilskuere på grund af Coronavirus. Det betød også at der kun måtte være 2 hjælpere pr. deltager.

Efter det obligatoriske førermøde var deltagerne klar til træning lørdag kl. 10:30

Det er altid spændende at se hvordan helt nye kører, og dem der kommer fra gokart, har det med en rigtig bil. Lucas Staub Fiat Abarth 500 var blevet rød, (ny bygget) og Lucas Sommerlund havde i vinters bygget en Ford Fiesta, dejligt med nye biler i klassen.

Derudover var der også et gensyn med Niklas Voetmann og Torben Jørgensen.

 

Under træningen viste debutanten i baneløb, gokartkøreren Lasse Andreasen god fart i sin nyerhvervede Peugeot 207 Vti, som i 2018 blev kørt af Henrik Eilertsen, her satte han 5. hurtigste tid. Niklas Voetmann som tidligere har været med langt fremme i klassen, klokkede ind på 9. pladsen i Jørn Vestergaards Suzuki fra 2018. Lige efter ham kom Torben Jørgensen også i Suzuki. Nye i klassen var også Daniel Andersen og Anders Hæsum, de nåede desværre kun henholdsvis 2 og 6 omgange, så var deres weekend slut. Hurtigst i træningen var Steffen Larsen efterfulgt af Jørn Vestergaard, og de 2 Lovic brødre.

 

Da kvalifikationen skulle køres lørdag eftermiddag, var det ligesom i træningen med Steffen Larsen, foran Jørn Vestergaard, Mirza Lovic og Mirel Lovic. Lasse Andreasen der havde sat en god tid i træningen, tabte et fælg, med en afkørsel til følge, og en skadet bil. I stedet snuppede Niklas Voetmann 5. pladsen.

 

I første heat kom Jørn Vestergaard først fra start efterfulgt af Mirza Lovic og Mirel Lovic. Steffen Larsen fik en dårlig start, og var nede som 5´er og dermed bag mærkekollegaen Mikkel Gregersen. længere nede i feltet var der god kamp mellem Jørn Støvring og Lucas Sommerlund. På anden omgang kommer Lasse Andreassen forbi Liv Hartmann, og lidt senere går Steffen Larsen forbi Mikkel Gregersen. Foran er der også hård kamp mellem Jørn Vestergaard og Mirza Lovic. Denne kamp bliver vundet af Mirza Lovic som går i front. Steffen Larsen påkørte en floppy og blev idømt en strafbane, der sendte ham bag Mikkel Gregersen og Niklas Voetmann, dog kortvarigt. Senere i løbet går Mirel Lovic også forbi Jørn Vestergaard. Regina Grynnerup og Lukas Staub har gennem heatet en god kamp. Lasse Andreassen som har fået sin Peugeot klar klatrer stille og roligt op i feltet og slutter som nr. 7. Lovic brødrene kommer først over stregen, med Mirza forrest. Jørn Vestergaard bliver 3´er, og sidste års mester Steffen Larsen blev 4´er.

I Oldboysmesterskabet tog Jørn Vestergaard en suveræn sejr foran Jimmy B. S. Jensen og Torben Jørgensen. Jørn Støvring måtte desværre udgå og kom ikke på banen til heat 2.

I Rookiemesterskabet vandt Lasse Andreasen og Anders Hæsum udgik, desværre var Lasse Andreasen og Anders Hæsum de eneste to nybegyndere i asfaltbanesporten denne weekend.

 

Til 2 heat vendte man top 8, og det betød at Regina startede forrest med Lasse Andreassen ved siden af. Da starten gik kom de også først afsted, men der var kort process. Steffen Larsen var allerede tidlig i heatet oppe som etter, og som løbet skred frem kom Mirza og Mirel op som 2´er og 3´er. De kom også i mål i nævnte rækkefølge. Det lykkedes Niklas Voetmann at holde Jørn Vestergaard bag sig. Jørn havde i 1 heat haft problemer med en defekt bærekugle. Den var mellem heatene blevet skiftet, men teamet havde ikke nået at spore bilen pga. den korte pause mellem løb 1 og 2. hvilket betød, at han havde kraftig understyring. På 6 pladsen kom Mikkel Gregersen som gennem weekenden havde udfordringer med opsætningen af Scirroccen. På 7 og 8 pladsen kom lige som i første heat Lasse Andreassen og Regina Grynnerup. Jørn Støvring og Liv Hartmann blev desværre ikke klar til 2 heat pga. defekt.

I Oldboysmesterskabet vandt Jørn Vestergaard weekendens anden sejr, foran Torben Jørgensen og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Resultatet i Rookiemesterskabet blev ligeledes det samme som i heat 1 – nemlig Lasse Andreasen og Anders Hæsum udgik.

 

Med weekendens resultater Kan Mirza Lovic gå på en fortjent sommerferie i front af mesterskabet. Steffen Larsen indtager 2. pladsen foran Mirel Lovic og Jørn Vestergaard. Den tilbagevendte Niklas Voetmann indtager 5. pladsen i Yokohama 1600 Challenge.

I Rookiemesterskabet fører Lasse Andreasen foran Anders Hæsum.

Jørn Vestergaard ligger i front af Oldboysmesterskabet, foran Jimmy B. S. Jensen som deler 2. pladsen med Torben Jørgensen, efterfulgt af Jørn Støvring.

2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge køres i Holland på Zandvoort, det bliver spænende at se hvordan Yokohama 1600 Challenge kørerne mestre en formel 1 bane.

Her skal der for første gang i år monteres succesballast i bilerne, og her bliver mesterskabsførende Mirza Lovic tungeste mand med 80 kg. Mirel Lovic skal have 70 kg med, Steffen Larsen 70 kg, Jørn Vestergaard 40 kg, Niklas Voetmann 20 kg, og til sidst 10 kg til Mikkel Gregersen.

Dette indlæg blev udgivet i 2020, Nyheder. Bogmærk permalinket.