7 mand, 3 pokaler, 1 DIF Danmarksmesterskab

Yokohama 1600 Challenge er tættere end nogensinde før.

Inden den 7. og sidste afdeling af DIF Danmarksmesterskabet, som køres på Padborg Park, har hele 7 kørere medaljechancer.

28 kørere er i skrivende stund tilmeldt finaleløbet, hvilket derved bliver sæsonens største felt for klassen.

Føringen i mesterskabet er skiftet efter hver eneste afdeling i år, og efter den seneste afdeling på FDM Jyllandsringen, er det Niklas Voetmann der fører an.

6 point efter ham, ligger Andreas Top Jensen, Carsten Rasmussen, og Brian Johannesen alle med det samme pointantal, og Steffen Larsen blot 1 point bag dem! Så er der et hop på 14 point ned til Søren Lyck på 6. pladsen, der ligger 1 point foran Mads Hedegaard Frederiksen.

IMG_6933
Foto: CNPhoto.dk
3 mesterskabskandidater i samme billede – Steffen Larsen (18) foran Andreas Top Jensen (84) og Carsten Rasmussen (8).

Der er dog en regel i Yokohama 1600 Challenge, hvor man skal smide sine 2 dårligste heats fra. Det ændrer en lille smule på pointafstandende, men det er stadig ultratæt i toppen af mesterskabet, og i kampen om medaljerne. Man kan først regne den endelige stilling ud efter sæsonens allersidste heat, så det vil vi ikke komme nærmere ind på her.

I Rookiemesterskabet er alt stadig åbent. Mike Hansen har en føring på 10 point over Jonas Nielsen, mens Jan Jespersen og Steffan Jusjong ligger i kamp om 3. pladsen, med kun 4 point mellem de 2 sidstnævnte.

Oldboysmesterskabet er allerede blevet vundet af Carsten Rasmussen, og 2. pladsen er også sikret for Michael Scharstein. Men i kampen om 3. pladsen er det stadig åbent. Jimmy Bob Søgaard Jensen, Rudi Larsen og Jan Jespersen ligger indenfor 4 point, så her kan der ske rigtig store forskydninger.

IMG_5830
Foto: CNPhoto.dk
Mads Hedegaard Frederiksen har med både en Pole Position og en løbssejr også blandet sig helt i toppen. Alt skal dog flaske sig for ham for at han kan snakke med om titlen, men en pokal i DIF Danmarksmesterskabet er der stadig rigtig gode muligheder for.

Hvis man kaster et blik på succesballasten til finaleweekenden, så bliver Niklas Voetmann, Andreas Top Jensen og Jonas Nielsen, med 50kg hver, de tungeste. Carsten Rasmussen, Søren Lyck og Mads Hedegaard Frederiksen ligger på 40kg, og Steffen Larsen skal have 30kg med i passagersiden.

Derudover kommer der også nogle nye kørere til klassen, som ikke har kørt tidligere i denne sæson.
Karsten Olsen, 4’er i Yokohama 1600 Challenge 2014, Dennis Bannergaard der har kørt mesterskabsmedaljer hjem før i klassen, Morten Christensen som vandt Rookiemesterskabet i 2009 og sidenhen også har været på det generelle løbspodie, samt Mortens far Lars Christensen, der var ude og snuse til klassen et par weekender i 2014, skal hver have 30 kg succesballast med i bilen, som alle der deltager for første gang efter 1. august, skal have med ved deres første weekend.

Karsten Olsen har købt Jonas Lynges Peugeot 207, Dennis Bannergaard har lejet Benny Rasmussens Suzuki Swift Sport, Morten Christensen stiller op i sin egen Peugeot 207, mens farmand har lejet Bernth Stott Jørgensens Suzuki Swift Sport.

Det giver lige pludselig nogle ekstra kandidater der kan kæmpe med om podiepladserne, hvis ikke sejrene.

Brian Johannesen bliver den eneste titelkandidat der slipper for succesballast, så måske runder han sæsonen af med en debutsejr.

Under alle omstændigheder bliver der masser af kamp på banen, når det store, flotte felt triller ud på asfalten lørdag formiddag.

Det er sæsonens allersidste asfaltbaneløb i Danmark, så hvis du ikke allerede har været ude at se racerløb i 2015, så er det bare at med at komme op af sofaen og sætte kursen mod Padborg Park.

IMG_6941
Foto: CNPhoto.dk
Brian Jakobsen (79) håber på en god afslutning på sæsonen, i den lidt aldrende, men stadig hurtige Toyota Corolla GT. Her ses han i kamp med Jens Jensen (86).

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Lørdag 10. oktober
Træning         08.55-09.15
Kvalifikation     16.35-16.55

Søndag 11. oktober
Løb 1        09.15-09.35     15 min. + 1 omgang
Løb 2         13.50-14.10    15 min. + 1 omgang

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.