Ole Petersen vinder af DASUs talentpris 2014

Ole Petersen har vundet DASUs talentpris 2014 for hans imponerende præstationer i Yokohama 1600 Challenge.

Prisen er netop blev overrakt i forbindelse med Dansk Motorsport Award showet i Cirkusbygningen i København.

Dermed kommer han i fornemt selskab med flere andre Danske topkørere, så som Lasse Sørensen, Nicolai Sylvest og Michelle Gatting, som er de seneste 3 års vindere.

Den 17 årige racerkører fra Bredebro var gennem hele 2014 sæsonen med helt fremme, og kæmpede med om DIF Danmarksmesterskabet helt frem til sæsonens allersidste heat. Derudover vandt han Rookiemesterskabet i overlegen stil efter 11 ud 14 heats. Mesterskabet er for asfaltbanesports debutanter, som ikke har tidligere har kørt eller max har kørt 2 asfaltbanearrangementer.

01-14_DMA_ole_petersen_banesport

Dog tog han allerede et lille kig på klassen i 2013, da han stillede op ved finaleløbet på Padborg Park. Allerede her viste han imponerende fart i den blå Suzuki Swift Sport, og snuppede 3. startposition i hans første asfaltbaneløb nogensinde! Indtil da havde han kørt mange topresultater hjem på gokartbanerne.

Ved Åbningsløbet 2014 på FDM Jyllandsringen stod den unge Sønderjyde allerede på podiet i allerførste heat. Ved 3. løbsweekend på Padborg Park tog han både hans første Pole Position samt hans første heatsejr.

I løbet af efteråret 2014 fortsatte han den imponerende kørsel, og tog yderligere 2 Pole Positions og 3 Sejre. Ydermere satte han løbets hurtigste omgang i 8 ud af sæsonens 14 heats, og satte derved både andre unge kørere, og ikke mindst langt mere erfarende kørere til vægs.

Teamet har efter DIF Danmarksmesterskabs sølvet valgt at skifte op til Supertourisme klassen, hvor der nok ikke er nok ikke er nogen tvivl om, at han også vil kæmpe med helt i front.

IMG_0640

Yokohama 1600 Challenge og Kørerforeningen Gr. N har dermed endnu engang bevist at det er rette sted for unge talenter. Udover at være udnævt til ungdomsklasse under DASU, så er klassen fra og med 2015 sæsonen eneste asfaltbanesportsklasse, bortset fra Formel Ford, hvor man kan deltage allerede som 14 årig, så længe at man bare fylder 15 år i løbet af året. Alle andre klasser skal man minimum være fyldt 16 år for at må deltage i.

Mange store navne har, hvis ikke trådt deres racer-barnesko i klassen, så i hvert fald kigget forbi klassen siden Kørerforenignen blev dannet i 1982.

De tidligere DTC kørere Jørgen Weinreich, Michael Schröter, og Michael Carlsen har alle vundet et eller flere mesterskaber i den kendte Gruppe N klasse.

I nyere tid har den nuværende DTC kører og nybagt Dubai 24 timers vinder Anders Fjordbach vundet løb i klassen, men også kommende Supertourisme kørere Frederik Vodder og Frederik Mortensen inledte deres asfaltbanekarriere i Yokohama 1600 Challenge.